Favbet Ліга. 14-й тур. «Шахтар» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

Favbet Ліга. 14-й тур. «Шахтар» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

«Біло-сині» зараз грають у напруженому графіку, проводячи поєдинки через два дні на третій. Тільки повернувшись рано вранці у п’ятницю з Копенгагена, уже наступного дня динамівська делегація вирушила до Харкова. Утім, тренерський штаб «Динамо» не став удаватися до серйозної ротації, зробивши у стартовому складі лише дві зміни порівняно з поєдинком у Данії – замість дискваліфікованого Сидорчука на поле вийшов Шапаренко, а Бєсєдіна на вістрі атаки змінив Родрігес.

Відзначимо, що весь перший тайм на секторі разом із динамівськими ультрас провели динамівські футболісти – дискваліфікований Сидорчук, травмований Бойко та Андрієвський, який не потрапив до заявки на матч.

Саме у легіонера з Люксембурга був найреальніший момент відкрити рахунок, коли після пасу Шапаренка він вивалився до воріт, але, опинившись фактично віч-на-віч із Пятовим, пробив поруч зі стійкою. І буквально в наступній же атаці господарі відповіли на нереалізований динамівцями момент голом. Після подачі з кутового Кривцов виграв позицію у свого колеги по амплуа Шабанова та, вчасно вистрибнувши, головою переправив м’яча до сітки воріт – 1:0.

Не можна сказати, що пропущений м’яч змусив динамівців активніше побігти вперед. Але свій момент, аби зрівняти рахунок до перерви, у підопічних Олексія Михайличенка був. І знову Родрігес опинився на ударній позиції, цього разу по центру штрафного майданчика, але Жерсон примудрився з вигідної позиції пробити повз ворота.

Другий тайм більше запам’ятався не стільки футболом, скільки великою кількістю попереджень (арбітр до двох жовтих карток у першому таймі додав ще п’ять «гірчичників»), а також скандалом на 74-й хвилині. Тайсон порушив правила проти Шабанова неподалік від трибуни з фанатами «Динамо», після чого почув щось не дуже «лагідне» звідти. Реакція від бразильця була емоційною – він спочатку показав у бік уболівальників середній палець, а потім вибив туди м’яча. Арбітр повів команди з поля на кілька хвилин, а коли футболісти після паузи повернулися на зелений газон ОСК «Металіст», показав капітану «Шахтаря» червону картку.

На жаль, за ті хвилини, що залишалися до фінального свистка, «Динамо» так і не спромоглося скористатися більшістю та зрівняти рахунок. Тож, перемога «Шахтаря» з рахунком 1:0, що збільшила їхню перевагу над «Динамо» в турнірній таблиці до 13 очок. Самі ж «біло-сині» опустилися на четверту сходинку, пропустивши вперед чернігівську «Десну» та за додатковими показниками луганську «Зорю»…

Favbet Ліга. 14-й тур

«Шахтар» – «Динамо» – 1:0

10.11.2019. м. Харків, ОСК «Металіст», 21 907 глядачів.

«Шахтар»: 30. Пятов, 4. Кривцов, 6. Степаненко, 7. Тайсон, 8. Маркос Антоніо (27. Майкон, 90+6), 10. Мораес (9. Дентіньйо, 31), 14. Тете (50. Болбат, 88), 20. Коваленко, 22. Матвієнко, 31. Ісмаїлі, 98. Додо.

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 4. Попов, 30. Шабанов, 16. Миколенко (29. Буяльський, 59), 8. Шепелєв (19. Гармаш, 68), 20. Караваєв, 10. Шапаренко, 15. Циганков, 7. Вербич, 22. Родрігес (41. Бєсєдін, 62).

Гол: Кривцов (18).

Попереджені: Коваленко (60), Дентіньйо (64), Додо (65) — Попов (8), Шабанов (16), Родрігес (49), Миколенко (55).

Вилучений: Тайсон (82).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер