Favbet Ліга. 16-й тур. «Олімпік» – «Динамо» – 1:3. Звіт про матч

Favbet Ліга. 16-й тур. «Олімпік» – «Динамо» – 1:3. Звіт про матч

Лише в п’ятницю зранку повернувшись із Мальме, де було зіграно важкий у фізичному та моральному плані матч Ліги Європи, два останніх дні кияни присвятили відновленню та вивченню наступного суперника. А подивитися справді було на що, адже «Олімпік» із безнадійного аутсайдера перетворився на реального претендента на потрапляння до топ-шістки, в останніх п’яти матчах здобувши чотири перемоги та одного разу зігравши внічию.

Порівняно з поєдинком у Швеції, тренерський штаб «біло-синіх» провів у стартовому складі чотири зміни. Місце у воротах замість Бущана зайняв Бойко, який відновився після травми, на правому фланзі захисту замість Кендзьори вийшов Караваєв, а в центрі поля Шапаренко та де Пена змінили Шепелєва й Вербича.

Із перших хвилин динамівці по-хазяйськи прибрали ініціативу до себе, одна за одною накочуючи атаки на ворота суперника. Двічі після ударів Бєсєдіна, головою та ногою, надійно зіграв воротар «Олімпіка», згодом Пеньков також продемонстрував свою майстерність, упоравшись із ударом Шапаренка з лінії штрафного майданчика. Ближче до завершення першого тайму динамівці таки знайшли «пробоїну» в захисних порядках суперника й відкрили рахунок. Де Пена навісив із лівого флангу, голкіпер пролетів повз м’яча, а от Бєсєдін не схибив, головою переправивши м’яча у ворота.

Утім, нашим футболістам не судилося довго радіти. Уже в наступній атаці Шабанов не влучив по м’ячу, намагаючись вибити його в аут, у Артема з-за спини вискочив Шахаб та, утікши від динамівця, реалізував вихід віч-на-віч із Бойком. Це був єдиний удар «Олімпіка» за весь перший тайм (для порівняння – у «Динамо» було 13 ударів у бік воріт донеччан, з яких 8 у рамку), який став результативним…

Ще однією неприємністю для «біло-синіх» у першій 45-хвилинці стала травма, яку отримав Миколенко, – Віталій залишав поле, тримаючись за задню поверхню стегна. Завершився же тайм класним рейдом Циганкова по центру та потужним ударом із меж штрафного майданчика, однак після рикошету м’яч пролетів над поперечиною.

Після перерви тренерський штаб «біло-синіх» не став робити заміни, але тривалий час підопічні Олексія Михайличенка не могли створити справжню небезпеку у володіннях суперника – Кадару та двічі Бєсєдіну не вистачало точності, аби поцілити у ворота. Натомість біля наших воріт було гаряче, і проблеми захисникам «біло-синіх» створював Шахаб. Спочатку завдати удару іранському нападнику завадив відчайдушний підкат Кендзьори, а згодом лише завдяки майстерності Шабанова вдалося зірвати вихід двох суперників на одного Бойка.

На 73-й хвилині номінальні господарі залишилися в меншості, коли за грубий фол проти Караваєва з поля було вилучено Кравчука, а вже за кілька хвилин динамівці реалізували свою чисельну перевагу. Караваєв, який після виходу Кендзьори перейшов на лівий фланг, обігрався з Буяльським та виконав силовий простріл – Бєсєдіну залишалося лише підставити ногу. Крапку же в зустрічі поставив де Пена, який із меж воротарського майданчика замкнув простріл Шепелєва з правого флангу.

Непроста підсумкова перемога «Динамо», яка дозволила «біло-синім» повернутися на друге місце та трохи скоротити відставання від «Шахтаря», який зіграв на виїзді внічию з «Маріуполем» (1:1), до 11 очок.

Favbet Ліга. 16-й тур

01.12.2019. м. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Олімпік» – «Динамо» – 1:3

«Олімпік»: 71. Пеньков, 11. Ксьонз (99. Джеффрі, 89), 4. Гришко (к), 16. Лук’янчук, 74. Снурніцин (3. Трубочкін, 82), 44. Цимбалюк, 21. Кравчук, 89. Політило, 7. Балашов, 19. Тейшейра (31. Імері, 65), 8. Шахаб.

«Динамо»: 71. Бойко, 44. Кадар, 30. Шабанов, 16. Миколенко (94. Кендзьора, 28), 5. Сидорчук, 29. Буяльський (19. Гармаш, 88), 15. Циганков, 10. Шапаренко (8. Шепелєв, 74), 14. де Пена, 20. Караваєв, 41. Бєсєдін.

Голи: Шахаб (38) – Бєсєдін (37, 79), де Пена (87).

Попереджені: Цимбалюк (17), Тейшейра (41), Пеньков (68) – Бєсєдін (54), де Пена (87).

Вилучений: Кравчук (73).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер