Favbet Ліга. 29-й тур. «Динамо» – «Шахтар» – 2:3. Звіт про матч

Favbet Ліга. 29-й тур. «Динамо» – «Шахтар» – 2:3. Звіт про матч

Команди підходили до звітного поєдинку, маючи абсолютно різні турнірні завдання. Якщо динамівцям потрібно було обов’язково перемагати, аби продовжувати перебувати у вигіднішому положенні в боротьбі за друге місце, то «гірники» не мали абсолютно жодної мотивації, окрім як у четвертий раз у нинішньому чемпіонаті обіграти принципового суперника.

Перед матчем із «Шахтарем» тренерський штаб «Динамо» постав перед серйозною кадровою проблемою. П'ятеро основних гравців – Миколенко, Попов, Циганков, Шабанов та Шепелєв – пропускали гру через пошкодження та перебір попереджень, через що Олексій Михайличенко дав шанс дебютувати за першу команду захиснику Сироті, якому пару в центрі оборони склав номінальний півзахисник Кадірі.

Перший тайм відверто не вдався «біло-синім». Незважаючи на те, що киянам потрібно було забивати, за 45 хвилин господарі завдали лише одного удару в бік воріт суперника. Натомість не обтяжені турнірними завданнями «гірники» забили двічі. Спочатку Степаненко вдало зіграв після того, як м’яч відскочив від стійки, та з близької відстані буквально розстріляв Бойка, а згодом Коноплянка завдав ювелірно точного удару з-за меж штрафного майданчика в кут воріт.

Динамівці рук не опустили, і після чоловічої розмови в роздягальні швидко скоротили відставання в рахунку. Цитаїшвілі навісив до штрафного майданчика з правого флангу, голкіпер парирував м’яча перед собою після удару Шапаренка головою, а першим на добиванні опинився Вербич, з меж воротарського майданчика переправивши м’яча у ворота. А вже на 67-й хвилині динамівці забили й другий гол. Дебютант Сирота вирізав ідеальний за точністю пас до штрафного майданчика, голкіпер «гірників» не встигнув на перехоплення, і де Пена перебросив його, поціливши у ворота.

Здавалося, що підопічні Олексія Михайличенка на моральному підйомі цілком можуть і вирвати перемогу, але позиційна помилка в центрі захисту призвела до того, що Алан Патрик вийшов віч-на-віч із Бойком та у «ближньому бою» спокійно пробив повз динамівського голкіпера.

До завершення поєдинку залишалося достатньо часу, аби врятувати гру, однак у найкращому для цього моменті Караваєв пробив набагато вище воріт із меж штрафного майданчика. А в компенсований час нерви не витримали у Піварича, який грубо пішов у підкат проти Алана Патрика, і за серйозний фол достроково залишив межі поля.

У підсумку поразка 2:3 – «Динамо» продовжує перебувати на другому місці, маючи 55 очок. Однак після завтрашнього матчу «Зорі» з «Олександрією» кияни можуть опуститися на третю сходинку – луганці відстають лише на два бали.

Чемпіонат УПЛ, 29-й тур

«Динамо» – «Шахтар» – 2:3 (0:2).

4 липня 2020 року. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо»: Бойко – Кендзьора, Кадірі, Сирота, Піварич – Сидорчук, Шапаренко, Цитаїшвілі (Караваєв, 74), Вербич, Буяльський (Каргбо, 84) – Русин (де Пена, 46).

«Шахтар»: Трубін – Додо, Вітао, Матвієнко, Болбат (Сіпріано, 55) – Степаненко (Бондаренко, 77), Алан Патрик, Соломон (Тайсон, 71), Маркос Антоніо, Коноплянка (Марлос, 76) – Мораес (Фернандо, 77).

Голи: Вербич (51), де Пена (67) – Степаненко (31), Коноплянка (39), Алан Патрик (72).

Попереджені: Кадірі (63) – Соломон (17), Болбат (42), Степаненко (62).

Вилучений: Піварич (90+1).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер