Favbet Ліга. «Динамо» - «Зоря» - 1:1. Звіт про матч

Favbet Ліга. «Динамо» - «Зоря» - 1:1. Звіт про матч

Відзначимо, що Віталій Буяльський і Владислав Супряга не потрапили до заявки на сьогоднішній матч через мікропошкодження, натомість на вістрі атаки вийшов Беньямін Вербич. 

Георгію Бущану довелося вступати в гру вже на 40-й секунді - перша ж атака “Зорі” завершилася ударом низом від Юрченка. Динамівці одразу відповіли контратакою, у фінальній стадії якої сьогоднішній іменинник Микола Шапаренко увірвався до штрафного майданчика з лівого флангу та прострілив на дальню стійку, де не виявилося нікого з партнерів.

Після гостроти біля обох воріт на стартових хвилинах команди почали грати позиційно та ретельно готувати свої атаки. На голи в першому таймі суперники відверто не награли. До того ж додалося фолів, які Катерина Монзуль карала попередженнями.

Із часом динамівці захопили ігрову перевагу, однак до відкриття рахунку в першому таймі справа не дійшла. Чудовий момент після помилки Юрченка в центрі поля мав Карлос де Пена, який на екваторі тайму вирвався на побачення з Микитою Шевченком, однак воротар “Зорі” встиг зреагувати та ногою відбити м’яч. Також можна згадати удар Шапаренка з дальньої дистанції, який Шевченко перевів на кутовий.

Водночас гравці “Зорі” контролювали м’яч відрізками та лише двічі пробивали по воротах Бущана, проте голкіперу “біло-синіх” ці спроби великих проблем не завдали.

У перерві Мірча Луческу не проводив замін (усі заміни відбулися в середині другого тайму, зокрема, на полі вперше після травми з’явився Денис Попов), однак другу половину матчу динамівці розпочали з вищою швидкістю та вже на початку створили кілька моментів. Родрігес двічі прострілював із правого флангу до штрафного, виводячи на ударну позицію Шапаренка, однак у першому випадку надійно зіграв Шевченко, а у другому динамівський хавбек пробив неточно.

Далі м’яч знову опинився під контролем гостей, проте луганці майже не загрожували воротам “Динамо”, розігруючи круглого на нашій половині поля. Ситуація змінилася на 65-й хвилині, коли “Зорі” вдалося повести в рахунку. Кабаєв перевів м’яч із лівого флангу на правий на Кочергіна, який із лінії штрафного завдав потужного удару по воротах “Динамо”. Бущан дотягнувся до м’яча, однак від рук нашого воротаря круглий залетів у сітку.

“Динамо” знадобилося 10 хвилин, щоб відновити паритет. Філігранно зіграв Беньямін Вербич - отримавши пас від Карлоса де Пени, словенец одним дотиком обіграв Абу Ханну та вийшов один на один проти Шевченка. Перший удар динамівця голкіпер парирував, але Вербич виправив ситуацію з другої спроби - 1:1!

Після забитого гола кияни знову віддали м’яч суперникам, і “Зоря” створила небезпечний момент, який мала реалізовувати. Після пасу від Фаворова з флангу Забарний послизнувся у власній штрафній, через що м’яч опинився у Перовича, який нещодавно вийшов на заміну. Чорногорський нападник завдав удару в дотик, однак, на щастя для нас, пробив повз ворота.

Кінець поєдинку залишився за “Динамо”, кияни шукали можливості вийти вперед і вирвати перемогу, тоді як “Зоря” зосередилася на обороні та перейшла на просту гру на відбій. Підопічні Віктора Скрипника протягом минулого сезону двічі відбирали очки у “біло-синіх”, вдалося їм це зробити й у сьогоднішній зустрічі.

1:1 на НСК “Олімпійський” - друга нічия динамівців із початку сезону.

Favbet Ліга. 5-й тур

4.10.2020. Київ, НСК “Олімпійський”. Без глядачів

“Динамо” - “Зоря” - 1:1 (0:0)

“Динамо”: Бущан - Кендзьора, Забарный, Миколенко, Караваєв (Попов, 69) - Сидорчук (К), Шапаренко, Андрієвський (Лєднєв, 69), де Пена, Родрігес (Циганков, 59) - Вербич.

“Зоря”: Шевченко (К) - Фаворов (Руфаті, 80), Абу Ханна, Вернидуб, Хомченовський - Іванісеня, Юрченко, Кочергін, Кабаєв (Перович, 72), Громов (Назарина, 59) - Гладкий (Цвек, 71).

Голи: Вербич (74) - Кочергін (65).

Попередження: Сидорчук (22) - Кабаєв (16), Вернидуб (20).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер