Favbet Ліга. «Шахтар» - «Динамо» - 0:1. Звіт про матч (+ФОТО)

Favbet Ліга. «Шахтар» - «Динамо» - 0:1. Звіт про матч (+ФОТО)

За п'ять турів до фінішу чемпіонату «біло-сині» випереджали свого принципового суперника на 7 очок, і для збереження шансів на боротьбу за чемпіонський титул «Шахтарю» необхідна була перемога на «Олімпійському».

Натомість кияни могли грати по результату, тримаючи в розумі відчутну перевагу над суперником у турнірній таблиці. Це зумовило тактику, якої дотримувалися суперники в перші хвилини матчу.

Уже на третій хвилині команди обмінялися гострими моментами – на прорив Соломона з флангу і удар над поперечиною з кута воротарського динамівці відповіли виходом Бєсєдіна сам-на-сам із Трубіним. Щоправда, уже після закінчення епізоду арбітри все-таки сигналізували про офсайд у Артема.

У цілому ж у перші 15 хвилин м'ячем переважно володів «Шахтар», а кияни позиційно оборонялися, розраховуючи на стрімкі контрвипади.

Проте в другій 15-хвилинці стан справ на полі суттєво змінився. Команда Мірчі Луческу не тільки стала більше володіти м'ячем, але і набагато небезпечніше діяла в атаці, створюючи більше небезпечних моментів біля воріт суперника. У «Шахтаря» ж гра розладналася: «гірники» стали відчувати великі проблеми при переході з оборони в атаку, динамівці всюди накривали суперника і перехоплювали м'яч.

Підсумком активної гри «біло-синіх» в атаці став зароблений пенальті. Андрієвський, який за кілька хвилин до цього епізоду виконував небезпечний штрафний «Динамо», однак пробив вище воріт, увірвався до штрафного майданчика «оранжево-чорних». Маркос Антоніо, не встигаючи за динамівцем, штовхнув Олександра в спину, і Катерина Монзуль вказала на 11 метрів.

Пенальті чітко виконав Карлос де Пена, відправивши м'яч у нижній правий від голкіпера кут. Трубін вгадав напрямок удару, проте дотягнутися не зумів – м'яч влетів впритул зі стійкою.

Уже в перерві Луїш Каштру вдався до першої заміни, знявши з гри антигероя першого тайму Маркоса Антоніо. Мірча Луческу, до слова, провів цілий ряд замін у стартовому складі своєї команди в порівнянні з минулим туром. Нагадаємо, у зв'язку з дискваліфікацією в цьому матчі не зміг узяти участь капітан «Динамо» Сергій Сидорчук.

Однак однією заміною у старті Містер не обмежився – на поле «Олімпійського» з перших хвилин вийшли відразу чотири нових виконавці в порівнянні з матчем тижневої давності – Попов, Кендзьора, Шепелєв та Андрієвський.

Уже по ходу другого тайму на заміну виходили свіжі гравці в лінію атаки – Родрігес, Шапаренко, Циганков.

На момент їхнього виходу динамівці почувалися на полі, як і раніше, упевнено. «Шахтар» так і не зумів створити гостроту біля воріт Бущана, усі ходи «гірників» читалися оборонними редутами киян. Цікаво, що перші кутові в матчі обидві команди виконали лише після години ігрового часу.

Оборона команди Луческу в цьому матчі зіграла практично бездоганно, не давши супернику практично жодного шансу. «Динамо» здобуває перемогу над прямим конкурентом і робить величезний крок назустріч чемпіонству.

Favbet Ліга. 22 тур. «Шахтар» - «Динамо» - 0:1 (0:1)

17.04.2021. Київ. НСК «Олімпійський». Матч без глядачів.

«Шахтар»: Трубін - Додо, Кривцов, Бондар, Матвієнко - Майкон (Судаков, 82), Степаненко (к), Маркос Антоніо (Тете, 46), Марлос (Дентіньо, 71), Соломон (Фернандо, 64) - Мораес.

«Динамо»: Бущан - Кендзьора, Забарний, Попов, Миколенко - Андрієвський (Шапаренко, 70), Шепелєв, Буяльський (к) (Гармаш, 79), Караваєв (Циганков, 74), де Пена (Родрігес, 70) - Бєсєдін.

Гол: де Пена (34, з пенальті)

Попередження: Матвієнко (25), Бондар (27), Майкон (41), Кривцов (90) - Кендзьора (31), Буяльський (65)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер