Favbet Ліга. «Зоря» – «Динамо» – 2:2. Звіт про матч

Favbet Ліга. «Зоря» – «Динамо» – 2:2. Звіт про матч

Порівняно з попереднім матчем, у якому «біло-сині» втратили очки в зустрічі з «Олімпіком» (1:1), Олексій Михайличенко зробив дві зміни у стартовому складі – у центрі поля замість Шепелєва вийшов Гармаш, а Вербича на лівому фланзі півзахисту змінив де Пена.

Господарі розпочали гру, спробувавши взяти м’яч під контроль, але в дебюті супернагоду відкрити рахунок змарнував Родрігес. Гармаш перехопив м’яч на своїй половині поля, віддав на фланг на Циганкова, а звідти Віктор вивів Родрігеса фактично віч-на-віч із воротарем – на жаль, Жерсон із лінії штрафного майданчика зовсім трохи не влучив у ворота.

Незабаром нападнику випала нагода виправитися, й він скористався з неї. Де Пена виконав блискучий навіс із лівого флангу, й люксембуржець, залишений без нагляду у штрафному майданчику, пробив точно головою під поперечину. Буквально за кілька хвилин подвоювати перевагу міг Гармаш, який класно пробив зі штрафного, але голкіпер витягнув м’яч. На перший погляд здалося, що зробив він це вже з-за лінії, але система VAR у нашому чемпіонаті поки працює лише в тестовому режимі, до того ж не на всіх матчах…

Утім, збільшити рахунок киянам усе ж вдалося. Буяльський із центру знайшов на лівому фланзі де Пену, а Карлос, увірвавшись до штрафного майданчика, з доволі гострого кута поцілив у ворота, спрямувавши м’яча поміж ніг голкіперу.

Збільшена перевага, схоже, заспокоїла динамівців, які віддали ініціативу луганчанам, і, як, наслідок, до кінця першого тайму господарі один м’яч відіграли. Михайличенко пробив по воротах з-за меж штрафного майданчика, Бойко парирував перед собою, а першим на добиванні опинився Громов, спрямувавши м’яча точно в кут.

Після перерви тиск збоку господарів продовжився. Михайличенко пробивав із лівого флангу, після удару Громова з розвороту м’яч пролетів поруч зі стійкою, а спробу Хомченовського було заблоковано захисниками. У відповідь Циганков перевірив на міцність поперечину воріт на стадіоні «Славутич-Арена» після удару зі штрафного метрів із 22-х.

Неприємна для «Динамо» розв’язка наступила на 82-й хвилині. Господарі виконали кутовий, м’яч відскович до Абу Ханни, який, недовго думаючи, пробив у падінні через себе – й поцілив точно в кут воріт Бойка.

До завершення матчу залишалося трохи більше десяти хвилин, але за цей час у киян особливих моментів, аби вирвати перемогу, не було. Натомість «Зоря» цілком могла розраховувати на успіх, але Іванісеня, замикаючи простріл із лівого флангу, пробив у сітку із зовнішнього боку, а Будківський, опинившись перед воротами, не скористався зі свого шансу, і Миколенко завадив нападнику завдати акцентованого удару.

У підсумку, 2:2 – друга поспіль нічия «Динамо». У турнірній таблиці «біло-сині» посідають п’яту сходинку (маючи при цьому одну гру в запасі порівняно з конкурентами), відстаючи від лідера, донецького «Шахтаря», уже на десять очок. Попереду пауза на матчі збірних, після чого кияни свою наступну гру проведуть 15 вересня, коли прийматимуть чернігівську «Десну».

Favbet Ліга, 6-й тур

«Зоря» – «Динамо» – 2:2

«Зоря»: 30.Шевченко, 14.Тимчик, 20.Абу Ханна, 98.Чеберко, 14.Михайличенко, 21.Іванісеня, 7.Кочергін, 80.Юрченко (99.Арвеладзе, 90+1), 10.Хомченовський, 28.Громов (22.Кабаєв, 75), 11.Будківський.

«Динамо»: 71.Бойко, 94.Кендзьора, 26.Бурда, 44.Кадар, 16.Миколенко, 29.Буяльський, 6.Кадірі, 19.Гармаш (5.Сидорчук, 46), 15.Циганков, 22.Родрігес, 14.де Пена (20.Караваєв, 73).

Голи: Громов (42), Абу Ханна (82) – Родрігес (18), де Пена (36).

Попереджені: Михайличенко (45+1), Юрченко (55), Абу Ханна (67) – Гармаш (31), Бурда (50), Циганков (90+2).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер