FAVBET-Ліга 1. 28-й тур. ФК «Суми» – «Динамо-2» – 0:4

FAVBET-Ліга 1. 28-й тур. ФК «Суми» – «Динамо-2» – 0:4

Для цього підопічним Олександра Хацкевича необхідно перемагати в усіх матчах, що залишилися. У минулому турі «Динамо-2» вдома доволы несподівано переграло лідера турнірної таблиці – донецький «Олімпік», який уже забезпечив собі місце в Прем’єр-лізі на наступний сезон, із рахунком 2:1. Тому до Сум, де наша команда зустрічалася з місцевим ФК, гравці та тренери вирушили з гарним настроєм.

Ігрові аспекти

Протягом усього матчу динамівці показували, що налаштовані доволі рішуче. Лише в перші хвилини гра проходила переважно в центрі поля, поки команди придивлялися одна до одної. Та ледве збігла перша чверть гри, гості вирішили не відкладати на потім найголовніше й вдалися до рішучих дій. Спочатку Мякушко вдало зіграв на добиванні після подачі зі штрафного у виконанні Савченка та невдалого вибивання від захисників, і таким чином вивів свою команду вперед.

За дві хвилини «Динамо-2» провело ще одну результативну атаку, в завершальній стадії якої Олексій Савченко завдав прицільного удару в лівий від голкіпера кут, опинившись на лінії штрафного майданчика. Ну а всі питання про переможця ще за 120 секунд зняв Дмитро Хльобас. Динамівці підловили господарів поля на контратаці, Олег Маїк та Хльобас удвох увірвалися до штрафного майданчика, Олег покотив м’яча наліво, й Дмитро влучно пробив у дотик у ближній кут, покращивши результативність своєї команди.

Після цього сумчани дещо занепали духом, їхня гра розладналася. Тренер намагався змінити перебіг подій, провівши заміни вже у першому таймі, та це не допомогло, адже кияни продовжували володіти м’ячем та ініціативою. Вже у компенсований до першого тайму час четвертий м’яч міг забивати Савченко, та після його удару зі штрафного м’яч пролетів над хрестовиною.

Другу половину зустрічі прогнозовано активніше розпочали господарі. Динамівці же грали, виходячи з рахунку, утримуючись від занадто активних дій, і в той же час не дозволяли супернику наближатися до власних воріт, діючи на контратаках. Одна з них пройшла дуже стрімко й призвела до ще одного м'яча у ворота «Сум». Мякушко вийшов віч-на-віч із голкіпером, обіграв його та з лівого флангу з гострого кута спрямував м'яча у ворота, встановивши остаточний рахунок.

На останніх хвилинах зустрічі сумчани спробували організувати справжній штурм воріт Євгена Волинця, однак із подачами від кутового прапорця, прострілами з флангів і навіть ударом упритул наші захисники та воротар упоралися

Відзначимо, що й, окрім цього епізоду, Волинець увесь матч провів надійно, що додавало впевненості оборонцям та дозволило динамівцям здобути суху перемогу. 

Ключовий момент

Ключовий період матчу тривав із 25-ї до 29-ї хвилини. Протягом цього часу гості спромоглися забити відразу три м’ячі, що й вирішило подальшу долю поєдинку. Довести зустріч до перемоги з великим рахунком вже було справою техніки.

Топ-персона

Мабуть, усі динамівці та тренерський штаб заслуговують потрапити до цієї рубрики, адже вже у двох турах поспіль здобувають вкрай важливі перемоги над серйозними та непростими суперниками.

Та все ж відзначити можна півзахисника Сергія Мякушка, не лише тому, що в матчі із «Сумами» він записав на свій рахунок два забитих м’ячі, а й за сукупністю, адже в минулому матчі з «Олімпіком» Сергій став автором голу та гольової передачі.

Чемпіонат України. 1-а ліга. 28-й тур

Суми. Стадіон «Ювілейний». 1050 глядачів

ФК «Суми» – «Динамо-2» – 0:4 (0:3)

«Суми»: Білошапка, Бугайов, Леонідов, Котелюх (к), Давидов (Ганжа, 63), Рогачов, Гавриленко (Муховиков, 30), Дурай, Лебеденко, Тарасенко (Рибковський, 46), Брикнер (Мельник, 30).

«Динамо-2»: Волинець, Чорноморець, Братков (к), Трубочкін, Ягодінскіс, Гемега (Кавєрін, 79), Мякушко (Панфілов, 81), Савченко (Карп, 74), Цибульник, Хльобас, Маїк (Яремчук, 66).

Голи: Мякушко (25, 71), Савченко (27), Хльобас (29).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер