FAVBET-Ліга 1. 29 тур. «Динамо-2» – «Сталь». Прев'ю

FAVBET-Ліга 1. 29 тур. «Динамо-2» – «Сталь». Прев'ю

Кияни та гості міста зможуть відвідати гру на динамівській арені. Кому ж не вдасться прийти на трибуни, є нагода подивитися матч у прямій трансляції на телеканалі «Футбол 1».

«Динамо-2»: на фініші не зменшувати оберти

За волею обставин між собою обидві команди зустрічаються вдруге за місяць. В останній день квітня в Алчевську відбувся пропущений матч 14-го туру, долю якого вирішив влучний удар із пенальті Олександра Акименка. Динамівці гідно виглядали на тлі одного з лідерів турнірної таблиці, явно не заслуговуючи поразки.

За минулий місяць підопічні Олександра Хацкевича трішки виправили турнірне становище, хоча залишилися на останньому місці. Дві поспіль перемоги, над «Сумами» та «Олімпіком», дозволили киянам на відстань «витягнутої руки» наблизитися до випереджаючих їх на три очки «Авангарда», «Миколаєва» та «Геліоса». Втім, якщо «Динамо-2» переможе в останніх двох матчах, враховуючи не найкращу ігрову форму конкурентів та їхню подальшу втрату очок, шанси за спортивним принципом зберегти прописку в першій лізі залишаються. Справа за «малим» – у четвер перемогти «Сталь», а за десять днів «Буковину».

Динамівцям важливо не розгубити позитивний настрій та бойовий дух, із яким команда виходила на останні два матчі. В останньому з них, проти ФК «Суми», вирішальною стала п'ятихвилинка в середині першого тайму, в якій наші футболісти забили три м'ячі й, фактично, вирішили результат зустрічі на свою користь. Мотивація у динамівців буде, тренерському штабу важливо правильно визначитися з тактикою, спрямувавши енергію молодих гравців до правильного русла.

У «Динамо-2» через дискваліфікацію гру проти «Сталі» пропустить півзахисник Олександр Цибульник.

«Сталь»: третє місце – не межа

Потенційні завдання, поставлені перед «Сталлю» на заключні матчі сезону, в чомусь схожі на динамівські. Алчевський колектив зараз посідає третє місце в таблиці, відстаючи від другої «Олександрії» на чотири очки та при цьому маючи одну гру в запасі. Однак враховуючи ситуацію в країні та у футболі зокрема, не все так райдужно. Реально претендуючи на підвищення у класі, наставник «Сталі» Вадим Плотников на післяматчевій прес-конференції в Олександрії заявив: перед «Сталлю» завдання по виходу до Прем'єр-ліги не поставлене...

У нинішньому сезоні «Сталь» показує свій звичний рівень, перебуваючи серед лідерів першої ліги. Примітно, що команда показує безкомпромісний характер, здобувши 14 перемог при 11 поразках та лише двічі звела матч унічию.

Історія протистояння

Суперники провели між собою 39 матчів (усі – в рамках 1-ї ліги). Невелика перевага на боці «Сталі». Алчевці перемогли 15 разів, зафіксовано 10 нічиїх, 14 разів «вікторію» святкували динамівці. Різниця м'ячів 49:42 на користь киян. Найкращим бомбардиром у протистояннях «Сталі» та «Динамо-2 » є Олександр Акименко, який п'ять разів влучав у ворота «біло-синіх». Він і в поточному чемпіонаті найбільш результативний у складі «сталеварів», маючи на своєму рахунку 12 голів (два з пенальті). У динамівців із нинішнього складу голи у ворота алчевців забивали захисник Дмитро Рижук та півзахисник Євген Морозенко.

Остання зустріч команд

Чемпіонат України. 1-а ліга

30.04.2014. м. Алчевськ. Стадіон «Сталь». 500 глядачів

«Сталь» – «Динамо-2» – 1:0 (0:0)

«Сталь»: Ганєв, Солдат, Єрмаков, Ковальов, Хромих, Леонов (Тимофеєнко, 54), Колінс, Поступаленко (Батюшин, 46), Дегтярьов (Сикорський, 54), Трояновський (Гордя, 65), Акименко (к).

«Динамо-2»: Бущан, Рижук, Чорноморець, Братков (к), Ягодінскіс (Спичка, 89), Гемега, Мякушко (Панфілов, 74), Морозенко (Ісраїлов, 46), Савченко, Карп (Яремчук, 73), Хльобас.

Гол: Акименко (68, з пенальті).

Попереджені: Єрмаков (45+1) – Чорноморець (76).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* www.fcstal.lg.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер