Фавбет-Ліга 1. 4-й тур. «Динамо-2» – МФК «Миколаїв» – 1:2

Фавбет-Ліга 1. 4-й тур. «Динамо-2» – МФК «Миколаїв» – 1:2

Уперше в нинішньому чемпіонаті підопічні Олександра Хацкевича проводили домашню зустріч на стадіоні «Динамо». Один цей факт надав динамівцям упевненості, а матчу – вагомості. У порівнянні з попередньою грою проти «Олександрії», в якій «Динамо-2» поступилося 0:1, старший тренер провів три заміни. Замість Акубардії та Ісраїлова вийшли Савченко та Мякушко, а Алієв, який відбув дискваліфікацію, зайняв місце Панфілова.

Ігрові аспекти

Спекотна погода в столиці України не могла не вплинути на перебіг матчу. Він розпочався доволі рано, о 16:00, щоб глядачі, та й самі гравці, змогли встигнути на вечірню гру Прем'єр-ліги «Шахтар» – «Динамо».

Зустріч розпочалася з обопільних атак. У складі миколаївців активністю відзначався Чорній, який добре виконував подачі зі стандартних положень. На 18-й хвилині він пробив із 18-ти метрів, але м'яч пролетів над поперечиною воріт Анатолія Тимофеєва. А на 26-й хвилині відкрити рахунок могли динамівці. Олексій Савченко вже замахнувся для удару з класної позиції, але в останній момент захисник у підкаті завадив йому це зробити.

Атаки «біло-синіх» переважно велися через Олександра Алієва. Досвідчений півзахисник упевнено роздавав передачі партнерам, а за можливості сам пробивав по воротах.

Удари з дальніх дистанцій стали в цьому матчі головним болем для досвідченого воротаря гостей Андрія Товта. Ще до перерви міг відзначитися Олександр Цибульник, але схибив із лінії штрафного майданчика. А на 50-й хвилині диво-удар вдався Алієву. Наш майстер добре приклався до м'яча, загнавши його з 35-ти метрів прямо в сітку воріт! Динамівці повели в рахунку, забивши свій перший м'яч у нинішньому сезоні. Безгольова серія тривала 330 хвилин, символічно перервавшись таким красивим забитим м'ячем.

У наступній атаці міг відзначитися Роман Яремчук, але головою наш нападник пробив трохи вище поперечини. Забитий м'яч додав упевненості динамівцям, які вирішили не обмежуватися перевагою в один м'яч. У цій ситуації досвід зіграв на боці гостей, які змогли реалізувати рідкісну можливість в атаці. Отримавши право на кутовий, капітан команди Пєсков ударом головою відновив рівновагу в рахунку.

Наприкінці матчі динамівці господарювали на половині поля гостей, активно у гру увійшов нападник Дмитро Хльобас. Але всі зусилля вийти вперед успіху не мали. Чого не скажеш про підопічних Олега Федорчука, фортуна до яких цього вечора була явно прихильною. Коли спливав компенсований час, а арбітр вже поглядав на секундомір, Сергійчук на куті воротарського майданчика виграв верхову боротьбу та головою забив переможний для своєї команди м'яч.

Топ-персона

Олександр Алієв досяг у футболі багато чого, але реалізував далеко не весь закладений у нього футбольний талант.

У тому, що на кар'єру Олександра може чекати новий яскравий виток, показав звітний матч. Алієв упевнено вів гру команди, ставши автором першого забитого м'яча.

Ключовий момент

Після пропущеного м'яча гравці «Миколаєва» втратили концентрацію й ледь не були покарані повторно. Якби забив Роман Яремчук, найкращий бомбардир чемпіонату U-19 минулого сезону, другого м'яча в їхні ворота, перемога цього дня напевно була б за «Динамо-2».

Чемпіонат України. Фавбет-Ліга 1. 4-й тур

04.08.2013, м.Київ, стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського. 300 глядачів

«Динамо-2» – МФК «Миколаїв» – 1:2 (0:0)

«Динамо-2»: 32.Тимофеєв, 3.Рижук, 13.Трубочкін, 2.Ягодінскіс, 27.Чорноморець (6.Акубардія, 46), 15.Цибульник, 4.Карп (9.Хльобас, 69), 14. Савченко (18.Мединський, 80), 17.Мякушко (10.Панфілов, 84), 8.Алієв (к), 25.Яремчук.

МФК «Миколаїв»: 33.Товт, 3.Пєсков (к), 7.Каблаш (23.Ковальов, 75), 9.Сергійчук, 11.Найко, 13.Чорній, 17.Чучман (15.Владов, 46), 22.Голенков (19.Берко, 81), 24.Джгереная, 25.Бринько, 27 Буличов (18.Ординський, 66).

Голи: Алієв (50) – Пєсков (67), Сергійчук (90+4).

Попереджені: Карп (60), Акубардія (62) – Чучман (31).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер