ФК «Львів» - «Динамо» - 0:1. Перемога без чемпіонської гри

ФК «Львів» - «Динамо» - 0:1. Перемога без чемпіонської гри

У місті Добромиль, в рамках 29-го туру чемпіонату України, «Динамо» провело останній виїзний матч у сезоні 2008/09. Суперником наших футболістів став ФК «Львів», команда молода й амбітна, яка щосили бореться за збереження місця в елітному дивізіоні. Юрій Сьомін виставив експериментальний склад, що не могло не позначитися на змісті гри. Динамівці лише фрагментами показували гру гідну чемпіона України, проте і цього виявилося достатньо для мінімальної перемоги. Єдиний м’яч наприкінці зустрічі зі штрафного забив Тіберіу Гіоане.

Достроково завоювавши чемпіонський титул, Юрій Сьомін продовжує експериментувати зі складом, награючи різні тактичні варіанти і підпускаючи до основи резервістів. На жаль, у звітній зустрічі через мікротравму, яку було отримано на останньому тренуванні, не зміг зіграти Гільєрме. Пропускав матч через дискваліфікацію Мілевський, травмований Кравець. Зі стартових хвилин на вістрі атаки вийшли Зозуля і Бангура, а на початку другого тайму місце гвінейця на полі зайняв Ярмоленко. Порушила плани тренера рання заміна Несмачного. В боротьбі із суперником Андрій отримав болючий удар по плечу і в супроводі лікарів залишив поле. Серед запасних Ель Каддурі чи іншого лівого захисника не опинилося, тому тренер ухвалив рішення перевести з півзахисту універсала Єременка. Місце ж Роми зайняв Морозюк.

Вже на сьомій хвилині зустрічі Зозуля втратив чудову можливість відкрити рахунок. Молодий нападник вирішив технічно перекинути м’яча через Марущака, який далеко вийшов із воріт, але підвела точність. Також до перерви ударами з-за меж штрафноюго майданчика кіпера господарів турбували Бангура і Кравченко. В атаці у ФК «Львів» активність проявляли брати Баранці, Худзік та Олександр Манздюк. Останній мав чудову можливість відзначитися, але в боротьбі з Асатіані пробити як слід не зумів. У другому таймі гра проходила на вищих швидкостях, львів’яни створили кілька хороших моментів біля воріт Богуша, який практично безпомилково провів зустріч, але матеріалізувати перевагу не спромоглися. Динамівці лише зрідка вели комбінаційну гру, відчувалася незіграність гравців середини поля, від яких цілком залежали нападники, які часом сиділи на голодному пайку.

Перемогу в Добромилі «Динамо» приніс класний удар зі штрафного з 20-ти метрів Тіберіу Гіоане. Румун, до речі, після тривалої перерви знову викликаний до лав національної збірної, майстерно закрутив м’яча повз «стінки» в ближній кут. Як це часто буває, майстерність і клас виявилися вищими за емоції, бажання і здоровий ігровий ентузіазм. Варто віддати належне команді молодого тренера Сергія Ковальца. Екс-півзахиснику «Динамо» вдалося з молодих гравців створити симпатичну команду, майбутнє якої виглядає вельми оптимістично. Втім, для цього львів’янам потрібно залишитися у вищому дивізіоні, що зробити не дуже просто.

Динамівцям через три дні доведеться провести завершальний поєдинок в сезоні 2008/09. Матч проти «Шахтаря» хоча й не несе турнірної інтриги, традиційно буде цікавим і напруженим.

ФК ЛЬВІВ – ДИНАМО – 0:1 (0:0)

ФК "Львів":
1.Марущак – кап, 2.Розгон, 4.Ільків, 5.Романюк, 25.Жданов, 7.Федорчук, 8.Г.Баранець, 14.Б.Баранець, 27.Лупашко (10.Ліщук, 87), 9.Худзік (24.Панас, 84), 11.О.Мандзюк.

"Динамо": 31.Богуш, 26.Несмачний – кап (9.Морозюк, 13), 32.Асатіані, 40.Юссуф, 29.В.Мандзюк, 5.Вукоєвич, 14.Кравченко, 4.Гіоане, 11.Єременко, 49.Зозуля (18.Теміле, 86), 10.Бангура (70.Ярмоленко, 58).

Гол: Гіоане (82).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер