«Фенербахче» - «Динамо»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

«Фенербахче» - «Динамо»: передматчева пресконференція Мірчі Луческу

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу відповів на запитання журналістів у Стамбулі напередодні поєдинку 1-го туру групового етапу Ліги Європи між місцевим "Фенербахче" та київським "Динамо".

- Після останньої поразки в чемпіонаті України ви казали, що моральний стан ваших футболістів пригнічений. На вашу думку, чи може це вплинути на результат завтрашнього матчу?

- Я не думаю, що це матиме ефект на нашу команду. У нас професійні футболісти, які вміють налаштовуватися на матчі. Попереду важливий поєдинок на старті єврокубкового турніру, який обидві команди бажають провести на хорошому рівні. Минулого разу в Стамбулі ми зіграли дуже хороший матч за чудової атмосфери на стадіоні, чого очікуємо й завтра.

- З моменту, коли ви грали проти "Фенербахче" в кваліфікації ЛЧ, побудова цієї команди покращилася, і зараз вони грають більш ефективно. Чи став суперник сильнішим?

- Це не правда, що побудова "Фенербахче" змінилася. В цілому вона така ж сама. Один із півзахисників - Арао чи Юксек - повертаються назад і грають три в лінію, тільки зараз у цій перебудові задіяний гравець оборони. Жезуш завжди використовує таку схему.

Варто відзначити, що "Фенербахче" провів дуже хорошу роботу, щоб підписати ряд якісних новачків. Педро, Енріке - це гравці, яким близько 30 років, і вони мають великий досвід у професійному футболі.

- Після матчу з "Дніпром-1" ви сказали, що це може бути ваша остання гра в "Динамо", однак вивели команду на наступний матч із "Зорею"... 

- Це були емоції, адже ми проживаємо дуже складний момент. Після матчу з "Зорею" ми 11 годин добиралися до Кишиніва, звідки вилетіли до Стамбула. Важка ситуація, але футбол дозволяє прожити різноманітний досвід. Незважаючи ні на що, ми готуємося до хорошого матчу завтра.

- В останніх чотирьох матчах ви забили два м'ячі, а пропустили - 11...

- Так, у нас була серія негативних результатів. В матчах української Прем'єр-ліги ми мали тотальну перевагу над суперниками, але припустилися помилок в обороні та пропустили дуже прості м'ячі. Так само було і з "Бенфікою". Це трапляється, тому що гравці постійно зосереджені на ситуації в своїй країні, думають про безпеку своїх родин і дітей. Зараз ми не маємо постійної домівки, подорожуємо від міста до міста, щоб грати. Я не знаю, де ми будемо завтра. І це непросто. Однак, як я вже зазначав, у нас дуже хороші гравці, тому ми сподіваємося досягти позитивного результату в Лізі Європи.

- Жорже Жезуш сказав, що футбол завжди дає другий шанс, і "Фенербахче" сподівається ним скористатися. Що ви думаєте про це?

- "Фенербахче" - команда високого рівня з відмінним складом. Головний тренер, який сам є дуже досвідченим і кваліфікованим, провів хорошу роботу. Він достеменно знає, що потрібно робити на полі, щоб досягти перемоги. "Фенербахче" буде одним із головних претендентів на чемпіонство у Туреччині.

- Чи вірите ви, що переможете завтра?

- Перш за все, ми повинні грати. "Фенербахче" прагне стартувати в Лізі Європи з перемоги, як і ми. Подивимося, як складеться гра. Це стосується не лише завтрашнього поєдинку, а й усіх майбутніх у групі. Лише в листопаді ми знатимемо, хто стане переможцем квартету.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер