Фільм «Лобановський назавжди» про Героя України та героя свого клубу викликав шквал оплесків!

Фільм «Лобановський назавжди» про Героя України та героя свого клубу викликав шквал оплесків!

Нагадаємо, ця українська документальна стрічка здобула перемогу в номінації «Кіно та телефільми про футбол - Великі чемпіони» на 34-му Міжнародному фестивалі спортивного кіно та телебачення в Мілані й була нагороджена «Лавровим вінком».

У залі театру не було де яблуку впасти – тут зібралося більш ніж дев'ять сотень глядачів, які зайняли партер, ложі на верхніх ярусах та балкони. Серед них – футболісти основної команди київського «Динамо», молодіжного складу та U-19, тренери, гравці різних поколінь, ветерани, представники Федерації футболу України, міських та обласних федерацій, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс та президент київського «Динамо» Ігор Суркіс, VIP-особи, прем'єр-міністри, міністри, посли, працівники клубу, журналісти. Своєю увагою перегляд фільму вшанував нинішній президент України Петро Порошенко, а також президенти нашої держави Леонід Кравчук та Віктор Ющенко. Також на заході були присутні дочка Валерія Лобановського Світлана та онук Богдан.

- Наша сім’я дуже вдячна команді, яка створила цей фільм. Коли ми будемо його дивитися, зверніть увагу на те, як жила ця людина. Його девізом у житті було: «Спочатку вітчизна, а вже потім думай про себе», - сказала перед початком перегляду Світлана.

Відзначимо, що режисером фільму є Антон Азаров, а продюсерами Дмитро Симонов та Сергій Полховський. В основу фільму лягли архівні матеріали, розповіді футболістів, тренерів, функціонерів та митців сучасності, таких як Андрій Шевченко, Олег Блохін, Мішель Платіні, Ігор Бєланов, Йожеф Сабо, Сергій Ребров, Карло Анчелотті та інших.

- Ми зробили кіно про Героя України та героя свого клубу, й для нас велика честь, що наша робота отримує таке визнання в Україні, за кордоном, серед людей, які знали Валерія Васильовича, - визнав Дмитро Симонов. - Лише зараз я розумію, наскільки велика сила футболу та кіно. Цей фільм створено групою людей, які витратили два роки на зйомки, монтаж, зібрання архівних матеріалів. Режисер-постановник фільму – Антон Азаров – хлопець із Пітера, який живе в Києві, любить Україну. Продюсер – патріарх української журналістики Сергій Полховський, якого ви не побачите у фільмі, але який постійно присутній за кадром. Звісно, кіно не було би зроблене без сприяння та допомоги керівництва клубу «Динамо», без наших героїв та спікерів. Велика вдячність усім, хто брав участь у його створенні.

Фільм отримав схвальні відгуки у тих, хто зібрався в залі, а фінальні титри були зустрінуті шквалом оплесків.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер