«Фіорентина» з розгромом вилетіла з Кубка Італії

«Фіорентина» з розгромом вилетіла з Кубка Італії

У першій грі на полі «Ювентуса» «Фіорентина» здобула несподівану перемогу з рахунком 1:2, тож у другій грі команда Вінченцо Монтелла могла грати на втримання рахунку, відштовхуючись від цього результату.

Ця стратегія мала своє відображення на полі. Господарі на стартових хвилинах грали трохи активніше, проте загалом ані вони, ані туринці, які грали без свої головних зірок Буффона, Погба та Тевеса, не поспішали форсувати події. Несподівано за відносно рівної гри гості відкрили рахунок уже в середині першого тайму.

На 22-й хвилині туринці ефективно використали пресинг у центрі поля, змусивши суперника втратити м’яча, й провели блискавичну атаку. Флорентійці могли завадити голу, проте після серії рикошетів від захисників м’яч опинився в ногах у Матрі, який поцілив у ворота з близької відстані.

Після першого голу перебіг гри особливо не змінився, проте вона продовжилася вже за невеликої переваги гостей. Тим не менше, другий гол, який влетів у ворота Нето, також був не дуже очікуваним. Усе йшло до перерви, аж поки на 44-й хвилині захисники не дозволили пробити з небезпечної позиції Мораті, а потім не вгледіли й за Перейрою, який опинився першим на м’ячі після сейву Нето та забив другий гол.

На другий тайм уже «фіалки» виходили з обов’язковим завданням забивати гол, адже рахунок 0:2 влаштовував «Ювентус». «Фіорентина» з перших хвилин заволоділа ініціативою, проте не втілила її в голи або навіть прицільні удари, натомість пропустила втретє. Гол знову виник із нічого та став результатом неуважної гри команди Монтелли в захисті. На 59-й хвилині після навісу Маркизіо з кутового абсолютно ніхто не завадив Бонуччі завдати потужного удару ногою в ближній кут.

На цьому, фактично, справу було зроблено, адже відіграти три м’ячі у грі з «Ювентусом», який до цього не пропускав у п’яти матчах поспіль та не програвав у 22-х, було практично нереально, й вилучення Морати на останніх хвилинах не мало великого значення. «Б’янко-нері» провели матч набагато ефективніше, використали свої моменти та заслужено перемогли – 0:3.

Відповідно до статистики офіційного сайту Серії А, гру можна назвати відносно рівною. «Ювентіні» перевершили опонентів лише за влучністю ударів: відсоток володіння м’ячем – 49:51, удари в площину – 3:8, загалом ударів – 12:12, кількість пасів – 550:544, відсоток точних пасів – 67.5:68, порушення правил – 13:16, кутові – 7:3.

У цій грі Вінченцо Монтелла задіяв наступних виконавців (тактична схема 3-5-2): Нето – Савич, Родригес (Томович, 83), Басанта – Хоакін (Діаманті, 66), Фернандес, Аквілані, Борха Валеро, Маркос Алонсо – Гомес (Бабакар, 73), Салах.  

Найбільше відбирань у «фіалок» зробили Савич та Басанта (по 21), найбільшу кількість точних передач – Валеро (54) та Алонсо (47), найбільшу кількість ударів завдали Діаманті, який вступив у гру лише в середині другого тайму, та Алонсо (по 3).

Отже, «Фіорентині» не вдалося вдруге поспіль пробитися до фіналу Кубка Італії й тепер вона продовжуватиме боротьбу вже у двох турнірах – Серії А та Лізі Європи.

Наступний матч «фіалки» проведуть у неділю, 12 квітня, майже одночасно з «Динамо». «Фіорентина» зіграє надважливий матч Серії А проти прямого конкурента за місця в зоні єврокубків – «Наполі». А 16 квітня «фіалок» очікує перший чвертьфінальний матч Ліги Європи проти «Динамо» в Києві.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер