ФК «Динамо» (Київ) дякує ФК «Кельн» та міській владі Кельна

ФК «Динамо» (Київ) дякує ФК «Кельн» та міській владі Кельна

Упродовж десяти місяців – з серпня 2022-го року по травень 2023-го – юнацькі команди академії «Динамо» ім. В. Лобановського перебували у німецькому місті Кельн у зв’язку із жорстокою повномасштабною війною, викликаною російською агресією, яка досі триває в нашій країні.

Керівництво ФК «Динамо» Київ та ДЮФШ «Динамо» висловлює велику подяку меру міста Кельн Генріетт Рекер, президенту ФК «Кельн» Вернеру Вольфу, члену правління фонду ФК «Кельн» Ніколь Фішер та менеджеру з проектів цього клубу Торстену Фрідріху, завдяки яким приїзд киян у безпечне місце став можливим.

Міська влада забезпечила реєстрацією динамівців, завдяки чому  вони отримали доступ до медичної системи, освіти та інших соціальних послуг. ФК «Кельн» люб'язно надав юнакам можливість готуватися на своїй базі у перші тижні їх перебування у Німеччині та сприяв вирішенню організаційних питань, пов’язаних із законами та правилами країни.

Також хочемо сказати окремі слова вдячності менеджеру Ся Сьо, який упродовж цих десяти місяців допомагав з організацією усього процесу, вирішенням побутових питань, які виникали під час проживання у Кельні. Наш респект і щира подяка й керівництву готелю, де проживали команди, й усім тим, хто надавав поля для тренувань, продукти харчування тощо.

Завдяки вам, наші дорогі німецькі друзі, юні футболісти мали всі умови, щоб проводити якісні, повноцінні тренування та грати товариські матчі із сильними суперниками.

Зважаючи на війну в Україні, внаслідок якої в нашій країні стали неможливими чемпіонати ДЮФЛ і будь-які інші офіційні матчі для дітей, перебування юних динамівців у вашому гостинному місті стало реальним втіленням їх мрії отримати те, що, на жаль, поки що є неможливим у них вдома.

Відтак дякуємо вам за ваші добрі серця, за гостинність, за по-сімейному теплий прийом юнацьких команд київського «Динамо» у Кельні впродовж такого тривалого періоду часу, за те, що ви змогли забезпечити дітей усім необхідним: житлом, комфортними умовами для тренувального процесу, товариських ігор, побуту, дозвілля, тощо. Футболісти, тренери, всі члени динамівської делегації щодня відчували вашу щедрість, турботу та увагу.

Не буде перебільшенням і наступне: важко переоцінити вашу роль у футбольному вихованні динамівців, продовженні їх спортивної освіти, у збереженні не лише їх футбольного майбутнього, а й, можливо, навіть життя.

Ми назавжди збережемо у своїх серцях теплі спогади про кожного, хто подав нам руку допомоги у жахливі для нашої країни часи.

Разом ми - сила! Разом ми - непереможні! 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер