ФК «Динамо» Київ та волонтери: врятуємо життя наших військових

ФК «Динамо» Київ та волонтери: врятуємо життя наших військових

Слідом за придбанням комплектів бронежилетів, мобільних радіостанцій та іншого технічного обладнання, призначеного на підтримку боєздатності сил АТО на території Донецької та Луганської областей, ФК «Динамо» (Київ) спільно з волонтерською організацією «Народний тил» провели укомплектування мобільних госпіталів Збройних сил України, які забезпечують медичне обслуговування наших захисників вітчизни на східних рубежах країни.

У четвер увечері в центрі Києва, на вулиці Жилянській, неподалік від залізничного вокзалу, пройшла комплектація мікроавтобуса ыз придбаним устаткуванням та його урочисті проводи безпосередньо до зони АТО.

Волонтери не приховували радості від виконаної роботи. Завдяки ФК «Динамо» Київ та іншим небайдужим до життів та здоров'я наших воїнів комерційним структурам та простим громадянам, вдалося укомплектувати найсучаснішим та необхідним медичним обладнанням 59-й та 61-й мобільні госпіталі ЗСУ. За словами волонтерів, саме це медобладнання зараз необхідне на передовій, де вирішується доля України, а з нею й тисяч її доблесних синів.

Дана Ярова (на фото внизу — праворуч), яка займається медичним напрямком у волонтерській організації «Народний тил», розповіла про важливість придбаного медичного обладнання:

- На сьогоднішній день первинна допомога потерпілому в боях у зоні АТО є однією з головних проблем. Допомога пораненому здійснюється за допомогою медичних польових госпіталів, необхідне обладнання для яких ми зараз придбали. Загальний бюджет проекту  півтора мільйона гривень, третину з яких забезпечив ФК «Динамо» Київ та його президент Ігор Суркіс. Решту суми зібрали волонтерські групи «Народний.орг.юа» та «Народний тил». Придбали необхідне висококласне обладнання, яке буде доставлене до двох госпіталів у зоні АТО.

Ми намагаємося максимально оперативно, без будь-яких бюрократичних зволікань, ввести його в дію. Цієї п'ятниці воно буде доставлене з Києва до місця призначення й передане безпосередньо профільним лікарям. Це високоточне лапароскопічне обладнання, за допомогою якого можна без травмування зайвих тканин робити складні операції. Перелік устаткування був узгоджений із Міністерством оборони, це саме те, що на даний момент украй необхідне польовим госпіталям для порятунку життів наших хлопців.

На цьому робота волонтерів із «Народного тилу» не припиняється, в наших планах забезпечення в зоні АТО оперативної допомоги, медевакуацііі, комплектація польових госпіталів необхідним обладнанням. Зараз же ми, волонтери, вдячні «Динамо» за суттєву допомогу в реалізації нашого проекту та сподіваємося, що завдяки придбаним медикаментам та обладнанню буде врятоване не одне життя справжніх Героїв України.

Футбольний клуб «Динамо» Київ, у свою чергу, продовжить реалізацію комплексної програми щодо забезпечення сил АТО матеріально-технічними засобами, а також соціальних програм, спрямованих на реабілітацію постраждалих у боях військових та допомогу біженцям зі східних регіонів. Разом ми переможемо!

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер