ФК «Динамо» придбав дороге обладнання для Інституту серця

ФК «Динамо» придбав дороге обладнання для Інституту серця

Сьогодні клуб забезпечив Інститут серця ультрасучасним портативним УЗД апаратом, якого клініка потребувала у зв'язку з підвищеним навантаженням на медичні установи під час пандемії коронавірусу СOVID-19.

Директор Інституту серця Борис Тодуров розповів про ситуацію, яка зараз склалася, і про допомогу, надану київським "Динамо".

"Ми звернулися з проханням до наших друзів і спонсорів, які могли б допомогти. Першим відгукнувся ФК "Динамо" Київ, подарувавши нам чудовий УЗД апарат, який зараз буде використовуватися тільки для хворих, у яких підозрюється коронавірус. А коли пандемія коронавірусу пройде, апарат працюватиме на звичайних кардіологічних хворих ще багато років".

Високопродуктивний УЗД апарат має повний набір функцій для експертної візуалізації серцево-судинної системи та дозволяє отримувати високоякісні зображення практично в будь-яких умовах.

"Це сучасний ультразвуковий апарат, у якого є всі необхідні датчики, і нам тепер не потрібно буде обробляти стаціонарний апарат, що розміщений у поліклініці, після кожного хворого, адже це займає дуже багато часу та вибиває нас із планової роботи", - додав Борис Тодуров.

"На жаль, доводиться констатувати, що на сьогодні в Україні основну допомогу в боротьбі з коронавірусом ми отримуємо від наших спонсорів і волонтерів. Поки ми не одержали жодної пари рукавичок від держави, натомість отримуємо такі подарунки від ФК "Динамо" Київ та інших спонсорів. Хочу висловити велику подяку "Динамо" за те, що підтримуєте наших пацієнтів і нашу клініку".

***

Потреба у придбанні УЗД апарату виникла перед Інститутом серця через необхідність приймати не лише екстрених пацієнтів, яким потрібна кардіохірургічна допомога, а й хворих, які умовно можуть бути заражені коронавірусом.

Для того, щоб безпечно розділити два потоки пацієнтів, в Інституті був організований окремий діагностичний кабінет, у якому обладнання працює тільки на умовно інфікованих і вже завідомо інфікованих хворих.

ФК "Динамо" Київ оперативно вирішив питання з додатковим комплектом сучасного діагностичного обладнання, виділивши кошти на придбання необхідного апарату.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер