ФК «Ріу Аве» – «Динамо»: новини перед грою (+ ВІДЕО)

ФК «Ріу Аве» – «Динамо»: новини перед грою (+ ВІДЕО)

Приготування, як до свята

Журналістська група з України приїхала на стадіон трохи раніше за команду. Саме в цей час проходили останні репетиції та приготування до першого в історії клубу матчу в основній сітці Ліги Європи.

Помітно, що для всіх працівників клубу це було щось нове, й стадіон готували як до свята. Діти відпрацьовували вихід та тримання великого полотна з логотипом Ліги Європи в центрі поля, інші – вихід із командою, поруч у підтрибунному приміщенні саме встановлювався банер із символікою та логотипами спонсорів Ліги Європи для традиційних флеш-інтерв’ю, на трибуні прес-ложу обладнували додатковими місцями, встановлювали столики.

Хто сказав, що «Ріу Аве» – команда без трофеїв?!

Як відомо, трофеїв найвищого ґатунку – першостей, кубків та суперкубків країни – в команди немає, проте у так званому музеї, який розташовано прямо в кімнаті, що є конференц-залою стадіону, стоїть безліч кубків різних розмірів та форми – це й призи за чемпіонство у другому дивізіоні, й кубки за участь та перемоги в міжнародних товариських турнірах, і нагороди юнацьким командам, і навіть приз фейр-плей. А от бездротового Інтернету ані в конференц-залі, ані взагалі на стадіоні не виявилося…

Не бачили такого й у першій лізі

На передматчевій прес-конференції Олександру Шовковському поставили запитання щодо стану газону на «Ештадіу до Ріу Аве», на яке він відповів у властивій для себе дипломатичній манері. Проте на той час капітан «Динамо» ще не бачив, що на нього та його партнерів по команді очікує.

Першими це побачили адміністратори команди Пилип Репетило (на фото), який саме в цей день відзначив свій День народження, із чим ми його сердечно вітаємо, та Анатолій Пашковський.

Ці хлопці побачили вже багато газонів, але сказати, що цей їх здивував – нічого не сказати. Та й узагалі, «Ештадіу до Ріу Аве» справив враження стадіону навіть не першої ліги України.

«Португалія, це не поле, а …»

Слідом за адміністраторами команди на поле вийшов генеральний директор клубу Резо Чохонелідзе, який просто не знайшов висловів, аби змалювати побачене. «Португалія, це не поле, а профанація», – звернувся він до працівників стадіону.

Потім розпочалося тренування, перші п'ятнадцять хвилин якого за регламентом були відкритими для ЗМІ.

Проте тренерський штаб на чолі із Сергієм Ребровим дозволив журналістам довше залишатися на бокових доріжках, і лише коли останній оператор зняв усе, що йому потрібно, журналісти залишили тренування.

«Пощастило, що ти з Теодорчиком!»

Заняття традиційно розпочалося із активної розминки, яка переривалася на гру в квадратах. «Це має бути музика», «Відчуй музику», – жартівливо нагадували один одному слова Рауля Ріанчо гравці в одному з квадратів, у якому був Лукаш Теодорчик.

До речі, новачку доводилося пояснювати не лише це. Під час іншої, доволі цікавої вправи, яка неабияк захопила журналістів, гравці розділилися на дві команди, по одному гравцю від кожної з яких виходили на своєрідні дуелі. Вони мали виконувати біг майже на місці навколо кількох встановлених фішок. На відстані перед ними стояв Рауль, у руках у якого були дві фішки – синя та біла. Тренер несподівано підіймав одну з них, і гравець із тієї команди, до якої належав кольор фішки, – синьої або зеленої, мав встигнути втекти до «безпечної зони», а завданням іншого було його наздогнати.

Нова вправа спочатку стала повною загадкою для новачка, Лукаша Теодорчика, який кілька разів замість того, щоб утікати, біг назустріч опоненту. Партнери по команді жартували над Романом Безусом, який був із Лукашем у парі: «Пощастило тобі, що ти з Тео, він усе одно поки ще нічого не розуміє!»

Ось так, у гарному настрої, із гумором, навіть незважаючи на ненайкраще поле, динамівці готувалися до старту в Лізі Європи 2014/2015. Схоже, що тренерському штабу вдалося «переключити гравців після нічиєї», як сказав на прес-конференції Сергій Ребров.

Нагадаємо, що гра «Ріу Аве» – «Динамо» розпочнеться сьогодні о 22:05 за київським часом.

Ігор Бондаренко з Віла-ду-Конді

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер