ФК «Ягуар» НГУ – володар Кубка Героїв АТО-2020!

ФК «Ягуар» НГУ – володар Кубка Героїв АТО-2020!

Традиційно до Дня Захисника України на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського завершилися фінальні поєдинки шостого сезону Чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО за Кубок Героїв АТО 2020.

Фінальний квартет склали ФК «Волинь АТО» ЗСУ та ветерани АТО/ООС (м. Луцьк, Волинська обл.), ФК «Рятувальник» ДСНСУ (м. Маріуполь), ФК «ДонОВК» ЗСУ (м. Маріуполь) та ФК «Ягуар» НГУ (м. Калинівка, Вінницька обл.).

Перша пара боролася між собою в поєдинку за третє місце, а друга пара визначала переможця сезону.
Уже в матчі за «бронзу» вболівальники побачили характер обох команд, а також стали свідками своєрідної футбольної драми. Команді Збройних Сил України і ветеранів АТО/ООС з Луцька вдалося здобути вольову перемогу над Рятувальниками з Маріуполя. Поступаючись по ходу зустрічі 1:2, «Волинь АТО» зуміли забити три м'ячі, тим самим відправивши «Рятувальник» у футбольний нокаут – 4:2.



У фінальному матчі зійшлися ФК «Ягуар» НГУ (м.Калинівка, Вінницька обл.) та ФК «ДонОВК» ЗСУ (об'єднана команда Донецького гарнізону з міста Маріуполь). Символічно, що у фінал вийшли чинні «срібні» та «бронзові» призери попереднього сезону 2019.

Гравці своєю грою подарували вболівальникам купу емоцій, а головне – велику кількість чудових голів. ФК «Ягуар» НГУ м. Калинівка, Вінницька область (переможець дивізіону Центр 2020 та срібний призер попереднього сезону 2019) обіграв ФК «ДонОВК» ЗСУ Маріуполь (переможець дивізіону Схід 2020 та бронзовий призер минулого сезону 2019) – 4:2.

За результатами 6-го сезону Чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО-2020 року об'єднана Футбольна Команда Донецького гарнізону «ДонОВК» ЗСУ (м. Маріуполь) виборола почесне звання віце-чемпіона України 2020 року та стала найкращою командою від Збройних Сил України два роки поспіль 2019-2020 років.

Після завершення фінального поєдинку відбулася урочиста церемонія нагородження.

«Шостий рік поспіль проходять ці змагання. Про значення Чемпіонату України з футболу Ліги учасників АТО за Кубок Героїв АТО говорять очі воїнів. Це колосальна історична подія. Для бійців – це найголовніша подія року у спортивному житті. Хочу подякувати київському «Динамо», Командуванню Національної гвардії України та Командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України, всім керівникам служб і відомств сектора безпеки й оборони, та всім партнерам за підтримку і за те, що ми маємо можливість шість років поспіль на найкращих майданчиках України РАЗОМ проводити ці змагання, які є історичними та визначальними для наших захисників», – зазначив президент Федерації Футболу учасників АТО та Голова Правління Всеукраїнського Об'єднання "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!" Руслан Руденко.



Нагадаємо, що завдяки Всеукраїнському Об'єднанню "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!" у 2015 році була створена Ліга учасників АТО, де по сьогодні тисячі учасників бойових дій займаються футболом, проходять спортивну реабілітацію, беруть участь у всеукраїнських спортивних змаганнях. На сьогодні понад 3 тисячі бійців з березня по жовтень щотижня проводять матчі у 42 містах України і 24 найкращі команди (з 96-ти) взяли участь у змаганнях за Кубок Героїв АТО-2020. 

Додаткова інформація на офіційному сайті Федерації Футболу учасників АТО www.football.ukrazom.org та Всеукраїнського Об'єднання "УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!" www.ukrazom.org
 
 

Довідка:

Чемпіонат офіційно внесений в Єдиний календар фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2020 рік. Постійним і незмінним організатором Чемпіонату з 2015 року є Федерація Футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського Об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!».

Всеукраїнська Футбольна Ліга Учасників АТО — це постійно діюча та наймасштабніша в Україні з 2015 року програма психологічної та спортивно-оздоровчої реабілітації учасників бойових дій, яка складається із шести регіональних дивізіонів: «ПІВНІЧ», «ПІВДЕНЬ», «ЦЕНТР», «КИЇВ», «СХІД» та «ЗАХІД».

Турнірів і змагань із футболу в Україні багато, але Єдиним Чемпіонатом, де участь приймають 100% учасників бойових дій – є саме Всеукраїнська Футбольна Ліга учасників АТО на Кубок Героїв АТО.

Всеукраїнська футбольна Ліга учасників АТО сезону 2020 року складається із 96 команд, а це більше 3000 військових УБД та ветеранів АТО/ООС, які змагалися між собою в два кола, весна та осінь, в шести дивізіонах: «Захід», «Схід», «Північ», «Південь», «Центр» та «Київ». Головний трофей сезону – Кубок Героїв АТО.

За результатами відбіркового групового етапу 24 кращі з кращих команди у регіональних дивізіонах традиційно розіграли перехідний Кубок Героїв АТО на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського до Дня Захисника України 14 жовтня.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер