Флорін Чернат: «Роки в «Динамо» - незабутні спогади для мене»

Флорін Чернат: «Роки в «Динамо» - незабутні спогади для мене»

- Два роки тому я закінчив свою футбольну кар'єру, і власник «Волунтарі» запропонував залишитися в команді в якості спортивного директора. Без футболу я не можу, тому з радістю погодився на його пропозицію. Зараз разом зі своєю командою перебуваю тут, у Белеку, на тренувальному зборі.

- Своє подальше майбутнє пов'язуєте виключно з футболом?

- Так, але бачу себе тільки в ролі менеджера, тренувати - це не для мене (посміхається).

- У перерві матчу з «Легією» Ви тепло спілкувалися з добре знайомими динамівцями…

- Так, розмовляв із Максимичем (Віктором Кашпуром, - прим. авт.). Серед гравців із Денисом Бойком, він тоді ще молодий був, коли я грав. Також спілкувався з Олексієм Михайличенком, коли я грав у Києві, він був головним тренером, а до цього асистентом Валерія Васильовича. 

- Слідкуєте за матчами «Динамо» зараз?

- Коли показують матчі «Динамо» і в мене є вільний час, з радістю дивлюся матчі киян. До речі, коли «Динамо» грало проти «Олімпіакоса», у нас усі казали про те, що в основному складі вісім вихованців з академії «Динамо» і троє на лаві запасних. І мене в Румунії запитують, чому «Динамо» так може, а ми - ні. Для цього насамперед потрібне хороше фінансування.

- Ви побачили два матчі на тренувальному зборі. Які Ваші перші враження від гри команди, фізична готовність?

- Гадаю, команда ще не готова на 100%, оскільки гравці тільки 5 днів готуються. Матч із «Легією» був кращим, у грі проти «Нефтчі» було видно, що гравці стомилися. Ще є достатньо часу, потрібно тренуватися і готуватися до поновлення сезону.

- Кого б відмітили серед динамівців за підсумками двох матчів?

- Дуже сподобалася гра голкіпера Бущана, також відзначив би Буяльского, Шапаренка та Бойка.

- З ким найбільше підтримуєте контакт серед своїх колишніх партнерів по команді.

- Підтримую постійний контакт із Тіберіу Гіоане, Єрко Леко та Георгієм Пеєвим. Також із Хацкевичем та Шацьких розмовляв кілька разів. Нещодавно спілкувався у Facebook із Ващуком.

Ви провели, мабуть, свої найкращі роки кар'єри саме в Києві. Які залишилися спогади від перебування в «Динамо»?

- Незабутні спогади, це були фантастичні часи. Коли бачилися з Хацкевичем та Шацьких, згадували наші успішні матчі в Лізі чемпіонів та чемпіонаті України. Зараз у «Динамо» відносно молода команда, трохи інший рівень.

Також відзначив би, що у нас була присутня дуже сильна конкуренція. Було багато іноземців, але через ліміт легіонерів постійну ігрову практику могли мати не більше 5-6 іноземців.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер