Флорин Чернат: «У «Бешикташі» все вирішує Гуті»

Флорин Чернат: «У «Бешикташі» все вирішує Гуті»

Протистояння «Динамо» та «Бешикташа» стало головною темою обговорень у лютому серед уболівальників столичної команди. Зараз «Динамо» старанно готується до майбутніх поєдинків, паралельно спостерігаючи за суперником і аналізуючи його сильні та слабкі сторони. Мабуть, мало хто може краще розповісти про «Бешикташ», ніж екс-динамівець Флорин Чернат, який нині виступає в чемпіонаті Туреччини за «Карабукспор»:

- Моя команда зустрічалася з «Бешикташем» у Стамбулі зовсім нещодавно, в суботу, 5-го лютого (1:1, прим. ред.). Щоправда, проти нас не грав Гуті, а Куарежма вийшов лише в другому таймі, але всі інші новачки команди – Алмейда, Сімао, Фернандеш – були у складі. Маю сказати, в нас були дуже хороші шанси перемогти. Лише в першому таймі могли забити три м’ячі, для цього були стовідсоткові можливості. Але відзначилися ми після перерви, після чого суддя не призначив «чистий» пенальті у ворота «Бешикташа» і не дав супернику червону картку. Ви самі розумієте, все ж таки «Бешикташ» грав удома… А долю матчу вирішив наш автогол.

- Та все ж, яке враження справив суперник?

- У них хороша команда. Можливо, просто вирішили, що такий маленький клуб, як наш, зможуть обіграти однією ногою… Але не так сталося, як гадалося.

- Чому ви не брали участі в матчі?

- Відновлююся після травми, в мене був перелом. На чотири місяці довелося залишитися поза футболом. Але вже в наступній грі сподіваюся з’явитися на полі хоча б на 10-15 хвилин.

- Чому, на ваш погляд, «Бешикташ» останнім часом виступає так нестабільно?


- Так, два матчі програли, двічі зіграли внічию, та лише одного разу перемогли. В них справді, зараз проблеми. В останньому матчі наші роздягальні були поряд, і я знаю, що їхні гравці побилися. Після матчу були чутні дуже гучні крики. Одним словом, атмосфера і мікроклімат у команді дуже погані.

- Це може піти на користь «Динамо»?

- Можливо. З іншого боку, сьогодні команда може грати погано, а завтра видати феноменальний матч. Це футбол. Одне можу сказати однозначно: важко буде і «Динамо», і «Бешикташу». Шанси оцінив би як 50 на 50.

- Чого варто побоюватися динамівцям?

- У турків слабка оборона, а ось атака дуже потужна. Їхній головний гравець – диригент Гуті. Якщо він не вийде на поле, у «Бешикташа» може нічого не вийти. Навколо нього будується вся гра.

- За турків через травму не зможе зіграти воротар Генен. Наскільки ця втрата відчутна?

- Скажу чесно, усі три воротарі у «Бешикташа» – не дуже. У Туреччині всі говорять, що вони слабкі. Але це не важливо. Повторюся, якщо на полі буде Гуті, потрібно буде йому приділити багато уваги. Він вирішує все.

- За кого будете вболівати?

- Звичайно, за «Динамо»! Що мені «Бешикташ»? Хіба я в цій команді провів дев’ять років? Ні, ці роки я віддав «Динамо»!

- До Києва приїхати в гості не збираєтеся?

- Поки що немає часу, у нас чемпіонат у самому розпалі. А ось 17-го лютого хочу обов’язково приїхати до Стамбулу, на першу гру. Ми досі підтримуємо зв’язок із Тібі Гіоане, та й іншим хлопцям часто дзвоню.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер