Фонд братів Суркіс продовжує відновлення дитячого садка та амбулаторії у Київській області

Фонд братів Суркіс продовжує відновлення дитячого садка та амбулаторії у Київській області

Під час активних бойових дій на Київщині у березні 2022 року центр села Бишів, що в Фастівському районі, був знищений російським авіаударом. Великих втрат зазнала цивільна інфраструктура села, зокрема, дитячий садочок. До відновлення дошкільного навчального закладу та ремонтних робіт долучився ФК «Динамо» Київ і Фонд братів Суркіс. Після підготовчого етапу розпочалися активні роботи, щоб садок міг знову функціонувати.

- У нас є хороші новини: ми вже замінили металоплластикові конструкції – вікна та двері, а також розпочали заміну даху, який дуже постраждав під час ударів ворога, - поділилася директорка ЗДО «Каштан» Світлана Грибовська. -. Вже привезли металочерепицю, і працівники продовжують робити покрівлю. Це дуже важливо, адже раніше під час дощу у приміщені були мокрі стіни та підлога, тож ми боялися, щоб не з’явився грибок. А коли дах відремонтований, скрізь вже сухо.

Ми дуже вдячні за це, адже дуже багато діток хочуть відвідувати наш дитячий садок. Раніше у ньому виховувалися 110 дітей, вони вже приїхали з різних місць та хочуть повернутися до дитсадка, але попереду ще багато роботи усередині.

Я дуже вдячна Григорію та Ігорю Суркісам за їхні благодійні внески та добрі серця, за те, що вони виділили Бишівському дитячому садочку таку велику допомогу. Ми також просимо їх допомогти і у виконанні внутрішніх робіт – групових кімнат, де пошкоджені міжкімнатні двері, стіни і стелі. Нам також потрібне укриття, адже без нього ми не можемо приймати дітей.

Також унаслідок російської агресії в Україні були зруйновані та пошкоджені сотні закладів охорони здоров'я, значна частина яких не підлягає відновленню. Серед них - Гурівщинська медична амбулаторія, розташована в Бучанському районі Київської області, яка на початку березня була вщент знищена пожежею внаслідок ворожих обстрілів. На запит щодо відновлення амбулаторії відгукнувся ФК «Динамо» Київ і Фонд братів Суркіс. Виявилося, що приміщення амбулаторії не підлягає реконструкції, тому було прийнято рішення про будівництво нового медичного закладу. Після демонтажу старої будівлі амбулаторії територія була підготовлення для зведення фундаменту. З рахунок коштів ФК «Динамо» Київ і Фонд братів Суркіс підрядник планує завершити роботи та відкрити амбулаторію для відвідування вже в листопаді поточного року.

- Ми завершуємо підготовчі роботи та будемо облаштовувати монолітний залізобетонний фундамент та рухаємося хорошими темпами, перевиконуючи графік, - зазначив інженер-консультант товариства «Проректор», яке розробляло проектну документацію, Михайло Вовк. - За допомогою Фонду братів Суркіс та футбольного клубу «Динамо» ми готуємося укладати монолітну плиту, продумуємо, де буде вхід, та як буде закладена система водовідведення, після чого почнемо мурування стін з газоблоків. В майбутньому у нас буде котельня, де установлюватимуться нові котли. Крім того, проведемо благоустрій території.

Матеріали активно закуповуються підрядником, вже зроблене замовлення на деревину. Намагаємося правильно розподілити кошти, щоб через інфляцію не довелося просити у благодійника додаткові внески. Крім газоблоку та арматури, також вже закуплена мінеральна вата для утеплення. На жаль, є проблеми із матеріалами, зокрема, металоконструкціями. На півдні нашої країни, де вони, в основному вироблялися, зараз ведуться бойові дії. Але ми знаходимо можливості знайти постачальників та отримати усе необхідне.Думаю, за найближчі півтора тижні 80% матеріалів будуть на об’єкті. Тож простоїв не буде, графік буде дотриманий, щоб в листопаді амбулаторія могла відкритися.

У ці дні ми готуємо основу під монолітну плиту. Вже є подушка та піщана основа, далі – утеплення та армування і заливка монолітної залізобетонної плити.

Амбулаторія буде розрахована на 3-4 сімейних лікаря, що дасть змогу надавати кваліфіковану допомогу мешканцям нашого села Любимівка, яке постійно розширяється та збільшується. Тут будуть кабінети, процедурні, маніпуляційні, кабінет щеплення - словом, усе, що буде необхідно людям, які, до речі, дуже чекають на відкриття.


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер