Форма «Динамо»: як це було

Форма «Динамо»: як це було

У мережі Інтернет, окрім офіційного сайту «Динамо», існує багато ресурсів, присвячених улюбленій для мільйонів людей команді. Деякі з них відтворюють сучасне життя нашого клубу, інші присвячені його історії та минулому. Оригінальний сайт створив дизайнер із Тернополя Юрій Маркович. На ньому автор представив дизайн форми, в якій команда грала починаючи з років заснування та завершуючи сьогоденням. На сайті http://www.dynamo-k-equip.narod.ru/ також розміщено чимало іншої цікавої статистичної та графічної інформації для прихильників «Динамо». Про новий проект більше розповів Юрій Маркович.

- Ідея створення сайту форми «Динамо» виникла, коли я безрезультатно намагався знайти в Інтернеті щось подібне. Оскільки в мене є здібності до дизайну, вирішив зібрати всі зразки форми, в якій динамівці грали за свою історію. Спочатку планував зробити це просто для себе, але потім зрозумів, що буде краще, якщо це побачать якомога більше людей, адже попит на подібну інформацію значний. Пам’ятаю, колись на форумі на британському сайті, де були зібрані зразки форми команд Прем’єр-ліги всіх років, вболівальник шукав щось подібне в Україні, але відповіді не знайшов. Справді, в нас до сих пір не було сайту, де вся інформація була виконана в одному стилі, зібрана в одному місці. Тому я вирішив її систематизувати.

- Скільки часу вам знадобилося, щоб виконати такий великий обсяг пошукової та дизайнерської роботи?

- Кілька місяців. Довелося створити програму, завдяки якій дещо спростив роботу, пришвидшивши її. А що стосується статистики, її я збирав дуже давно, років 10-12. Вона в мене накопичилася, тому вирішив її також використати для сайту.

- Сам сайт також самостійно розробляли?

- Так, усе робив сам, за допомогою конструктора. Я також цікавлюся програмуванням, тому поступово оволодів необхідними навичками. Мій сайт, звичайно не досконалий, ще маю цікаві задумки, як його покращити. Наприклад, хочу зробити форму у 3D форматі, щоб її можна було роздивитися з усіх сторін. Із часом, гадаю, зможу втілити це в життя. Також шукаю воротарську форму, в мене наразі дуже мало інформації про неї, особливо радянського періоду. Фотографії тих часів переважно чорно-білі, тому зрозуміти, у формі якого кольору грав воротар, дуже складно. Тому сам за це поки що не беруся. Щоб зробити все грамотно, необхідно зібрати багато інформації.

- Чим ви ще займаєтеся, окрім вивчення історії улюбленої команди?

- Я дизайнер, мешкаю в Тернополі. Моє основне заняття – телереклама, роблю рекламні ролики. За «Динамо» вболіваю з 1984-го року, можна сказати, із самого дитинства. Любов до цього клубу привив мені дідусь. Коли до Тернополя приїздило «Динамо» на ігри з «Нивою», потайки підтримував саме киян.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер