Фран СОЛЬ: вихованець «Реала», улюбленець фанів, форвард штрафного майданчика

Фран СОЛЬ: вихованець «Реала», улюбленець фанів, форвард штрафного майданчика

Народився: 13 березня 1992 року

Вік: 26 років

Місце народження: Мадрид

Громадянство: Іспанія

Зріст: 180 см

Вага: 77 кг

Амплуа: центральний форвард

Попередні клуби: «Реал Мадрид С», «Луго», «Ов’єдо», «Вільяреал Б», «Вільяреал» (всі – Іспанія), «Віллем II» (Нідерланди).

Футбольна біографія

Франсиско Соль народився у Мадриді, і вже у 6 років почав робити перші кроки у футболі в академіях «Вікальваро» та «Райо Вальєкано». До системи мадридського «Реала» Фран потрапив у віці 10 років, у 2002-му, а через 8 років, у сезоні 2010/2011 дебютував у дорослому футболі у складі «Реала С».

Утім, Соль так і не закріпився в системі «вершкових». Фран виступав в оренді спершу за «Луго», потім за «Ов’єдо», а найкращим для нього в цей період кар’єри став сезон 2013/14, коли він забив 7 голів у третьому іспанському дивізіоні, повернувшись до «Реала С».

Після мадридського періоду кар’єри новачок «Динамо» став регулярно забивати, хоча і не у вищих дивізіонах. У складі другої команди «Вільяреала» Фран став найкращим снайпером 3-го іспанського дивізіону, після чого нарешті отримав шанс показати себе в елітному дивізіоні одного з європейських чемпіонатів. Улітку 2016 року нідерландський «Віллем II» підписав Соля у статусі вільного агента, і не пожалкував про це.

У команді з Тілбурга справи Франа налагодилися. Соль відзначився голом за нову команду у своєму дебютному матчі, а в третій грі за «Віллем II» приніс клубу першу в історії перемогу над національним грандом - «Аяксом». Загалом у дебютному сезоні в Нідерландах Соль забив 10 м’ячів у 31-му матчі.

Фран не зупинявся і продовжив прогресувати. У сезоні 2017/18 Cоль забив уже 20 голів (16 у чемпіонаті та 4 в Кубку), а до «Динамо» перебрався вже в статусі справжньої зірки нідерландського футболу, забивши 17 голів (13 у чемпіонаті, 4 в Кубку) у 20-ти іграх сезону 2018/19.

За ігровим стилем Франсиско Соль – форвард штрафного майданчика. Він гарно діє на випередження, добре грає головою, виграє багато єдиноборств і більшість м’ячів забиває з відстані 10 або менше метрів до воріт.

Також варто зазначити, що за «Віллем» Фран забив 6 пенальті з 6 спроб.

Поза футбольним полем

У «Віллемі» Фран Соль був улюбленцем уболівальників – ходив на фанатську трибуну, коли пропускав матчі, регулярно дякував уболівальникам після завершення зустрічей. Фани у відповідь дякували йому – піснями та банерами. Крім того, фани «Віллема» свого часу привітали Франа з народженням сина.

Фран досить активний у соцмережах, відзначається комунікабельністю у спілкуванні з журналістами та вболівальниками.

Фран Соль у Instagram

Фран Соль у Twitter

Фран Соль у Facebook

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер