Фрукти, овочі, та жодних дріжджів

Фрукти, овочі, та жодних дріжджів

П’ятизірковий готель «Кемпінські» на узбережжі Коста-дель-Соль втретє приймає «Динамо» на зимовому підготовчому зборі. Південь Іспанії вабить гостей з усього світу, пропонуючи бездоганний сервіс, привітність місцевих мешканців та чудову погоду. А якщо до цього додати дивовижної якості футбольні поля та наявність спаринг-партнерів, кращого місця для підготовки до сезону знайти складно.

У цьому матеріалі ми докладніше зупинимося на харчуванні, яке пропонують кухарі готелю «Кемпінські» гостям з України. У формуванні «шведського столу» безпосередню участь бере лікар «Динамо» Андрій Шморгун.

- Харчування – дуже серйозне питання, особливо під час підготовчих зборів. Почну з того, що «Динамо» – інтернаціональний колектив. У нас є українці, балканці, латиноамериканці, нігерійці. Харчування має бути адаптоване як для спортсмена, так і з урахуванням національних особливостей. Їжа має бути легкозасвоюваною, мати збалансовану кількість вуглеводів, жирів, білків та, відповідно, клітковини. Обов’язково пропонуються м’ясо та морепродукти. Вони мають бути відвареними, або, що краще, гриль. Із «білого» м’яса – курка, або індичка. В необмеженій кількості на сніданок, обід та вечерю пропонуються різноманітні фрукти та овочі. Не заборонений і солодкий стіл, тим паче, він у готелі дуже правильний. Жодних кремових тортів чи тістечок, дріжджового тіста. Переважно пісочні вироби, які надають хлопцям енергію в роботі.

- У футболістів «на ура» йде місцева кухня, включаючи знамениту паелью...

- І на здоров’я. На основі оливкового масла до неї входять рис та морепродукти. Рис дуже хороший для травлення та абсорбції кишечника. Морепродукти – легкозасвоювана білкова їжа. Це хороший енергетичний матеріал під час змагального періоду.

- Чи є у футболістів проблеми із зайвою вагою?

- Серйозних відхилень ні в кого немає. Хтось за час відпустки трохи набрав, хтось скинув. Але все в розумних межах.

- І все ж, у кого є зайві кілограми, що йому рекомендуєте?

- У першу чергу, необхідно збалансувати дієту. Футболіст має переносити пропоновані навантаження на тренуваннях, при цьому скидаючи вагу. Він може вживати нежирну рибу білих сортів, із м’яса – курку чи індичку. Як гарнір рис, спагетті, можна запечену картоплю, на основі оливкового масла. У цьому питанні для досягнення необхідного результату до кожного футболіста потрібно підходити вибірково. Гравці часто консультуються з приводу харчування, що говорить про їхнє професійне ставлення до справи.

Дивіться фотогалерею: динамівці в ресторані

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер