Фундамент перемог - біля руїн Кейсарії

На півдорозі між двома найбільшими містами Ізраїлю на середземноморському побережжі – Тель-Авівом і Хайфою – у живописній Кейсарії готуються до нового футбольного року гравці «Динамо». Місцем проведення першого тренувального збору земля обітована була вибрана невипадково. Тепла погода, температура повітря вдень не опускається нижче за 15 градусів, хорошої якості газон і чудові умови в готелі для відпочинку і відновлення. Що ще потрібне професійному футбольному колективу для плідної роботи під час зимового антракту?

Динамівці Києва не вперше проводять збір у Кейсарії, відомій усьому світу завдяки археологічному парку, розташованому на римських розвалинах часів хрестоносців. Тепер частково відновлені руїни є однією з головних визначних пам'яток країни, привертаючи десятки тисяч туристів. Саме місто Кейсарія складається з кількох тисяч шикарних вілл, вартість кожної з яких по кілька мільйонів доларів. Це місце життя і відпочинку найбагатших людей Ізраїлю, включаючи його перших осіб. Тиха, спокійна місцевість, завдяки безлічі зелених насаджень з висоти пташиного польоту скоріше нагадує оазис.

Тут, у двох кілометрах від узбережжя моря, у п'ятизірковій «Дан Кейсарія», проводять двотижневий збір динамівці Києва. Це не перший візит команди в тутешні краї. Раніше в Кейсарії Валерій Лобановський готував підопічних у лютому 1997 року, січні й лютому 1998 року, Анатолій Дем’яненко в лютому 2006 року. Окрім цього кияни проводили збори в інших містах країни – Герцлії, Хайфі, Ейлаті.

Прямо на території готелю розташоване футбольне поле. Цей факт для будь-якого тренера один із найважливіших. Взагалі готель відповідає статусу спортивного центру. Окрім футболу мешканці можуть зіграти в баскетбол і волейбол, міні-футбол і теніс. Є столи для пінг-понгу, тренажерний зал, басейн. Поряд майданчик для гольфу з 18 лунками, на якій грають як аматори, так і професіонали. До речі, Андрій Шевченко відразу помітив гольф-клуб і зацікавився його характеристиками. За словами футболіста, десять років тому, коли він приїжджав на це місце з «Динамо», там була лише пустинна земля.

На найвищому рівні організовано травлення. У ресторані великий вибір якісних продуктів, серед яких є й дари Середземного моря. Особливо пишаються ізраїльтяни овочами і фруктами, вирощеними на тутешніх плантаціях. Сільське господарство у країні розвинене на високому рівні, урожаї збираються по три рази на рік. Гравці охоче підкріплюють сили свіжими яблуками, апельсинами, хурмою, полуницею. Після важких тренувань вітаміни вельми корисні, про це все чудово відомо. Кожен гравець сам може обирати, що йому їсти на сніданок, обід і вечерю. Якщо виникають сумніви в необхідності вживання тієї або іншої їжі, в цьому випадку допоможе лікар команди Андрій Шморгун. А коли потрібно дізнатися інгредієнти вподобаної страви, з радістю дадуть відповідь на всі питання працівники кухні, більшість з яких російськомовні.

У першу вільну хвилину гравці поспішили підключити свої комп'ютери до Інтернету. Доступна кожному відвідувачу нашого сайту послуга в готелі відносно дорога. Тиждень безлімітного користування всесвітньою мережею коштує 360 шекелів, що трохи більше за сто доларів. З одного боку чимала плата, а з іншого – економія. У вільний від тренувань час динамівці спілкуються з рідними і близькими за допомогою програми Скайп, що в результаті виходить дешевшим за телефонні переговори. До того ж за допомогою веб-камери можна своїми очима спостерігати за співрозмовником.

Ось у таких умовах проходить січневий збір «Динамо». Гравці і тренерський штаб на чолі з Валерієм Газзаєвим мають усі можливості повноцінно готуватися до другої частини сезону, в комфортних умовах закладаючи, як у футбольному середовищі прийнято казати, фундамент для майбутніх перемог.

 

Дмитро Шаповал, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Кейсарії (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер