Футбольна дипломатія Андрія Шевченка

Футбольна дипломатія Андрія Шевченка

Незважаючи на інтенсивні двохразові тренування, Андрій Шевченко знайшов час і сили зустрітися із школярами дитячо-юнацької академії міста Ейлат. У ній навчаються дві сотні хлопчиків, які мріють у майбутньому стати футболістами. Вітати зірку світового футболу – для них велика честь. Саме з цих слів у конференц-залі готелю Herods Palace відкрив зустріч директор учбового закладу Ібрагим Абурахаїт.

Діти вітали володаря Золотого м’яча та переможця Ліги чемпіонів, а Шевченко із властивою йому відкритістю та ввічливістю відповідав на питання учнів та їхніх наставників. Згадали найкращі моменти кар’єри Андрія, подивилися відеофільм із голами за «Динамо», «Мілан», «Челсі» та збірну України. Час від часу лунали вигуки: феноменально, блискуче, фантастика! Для них Шевченко, який сидить на відстані витягнутої руки, – справжній кумир, жива легенда.

Нападник «Динамо» вручив нагороди найкращим гравцям академії, побажав успіхів у футболі та навчанні. А також запросив усіх присутніх відвідати контрольний матч за участю «Динамо» та «Бней Ейлат», який відбудеться 21-го січня в Ейлаті.

Фото на пам’ять з відмінниками і… найрозторопнішими. Колективне фото… Напевно, для цих дітей вечір запам’ятається назавжди. Скажімо, п’ятнадцятирічний Арад Нафар не приховував свого щастя. Юний центральний захисник зазначив, що буде прагнути досягнути великих успіхів у футболі. Серед питань запам’яталося від невисокого на зріст хлопчика, який скромно сидів в кутку залу: «Андрію, ви б не хотіли перейти до команди з Ізраїлю?». Вислухавши оплески та смішні вигуки, Шевченко відповів: «Я вже казав, що хочу виступати в «Динамо» і приносити користь клубу, в якому я розпочинав свою кар’єру. Всі мої сьогоднішні думки пов’язані лише з Києвом».

Директор футбольної академії Ібрагим Абурахаїт розповів, що найкращу дитячу команду міста керівництво динамівського клубу запросило до Києва. Відвідування столиці України заплановане на липень. У свою чергу, одна з найкращих дитячо-юнацьких команд імені Валерія Лобановського влітку відвідає Ейлат.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер