Футбол проти расизму в дії

Футбол проти расизму в дії

Команда фан-клубу київського «Динамо» приймала «Інтерклуб». Ця команда існує в Києві приблизно з 2002-го року й має достатній досвід виступів на аматорському рівні. Приміром, нещодавно «Інтерклуб» виграв срібні медалі на турнірі, який проходив під гаслом «Футбол проти наркотиків та криміналу».

Команду тренує Думбія Сіфо, який свого часу виступав на професійному рівні за французький «Нант».

У складі «Інтерклубу» виступає талановитий сенегалець Ламін Соу, який отримав хороші відгуки й подарунковий комплект форми від Брауна Ідейє. Ламін залишився задоволений проведеною зустріччю:

- Мені дуже сподобався матч. Усі були дуже дружніми. Хотілося би, щоб люди скрізь поводилися так само толерантно. Чи відчуваю я проблему расизму в Україні? Ні, все добре, тут я не зустрічав подібні прояви.

Один із небагатьох українців у складі «Інтерклубу», студент із Києва Дмитро Павлов, розповів, що в команді панує дружня атмосфера:

- Я відчуваю себе повноправним членом команди, й жодних проблем немає. Навпаки, мені подобається грати з цими хлопцями.

Зустріч проходила під патронатом Громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ України, уповноважений представник якого Лілія Кислова прокоментувала ситуацію з расизмом на сьогоднішній день:

- Футбол – це якраз той вид спорту, який може допомогти показати, наскільки важливо бути товариськими. З приводу інциденту з дискваліфікацією «Олімпійського», я ​​гадаю, що це було просто непорозуміння. Наша міліція тримає все під контролем.

Що стосується самого матчу, то він видався доволі захоплюючим. Початок зустрічі залишився за господарями, які швидко вийшли вперед, а потім і подвоїли свою перевагу.

Однак уже до перерви рахунок став рівним. У підсумку, перемогу все ж таки здобула команда фан-клубу київського «Динамо», однак у таких матчах, як правило, результат відходить на другий план, адже головне, що виграла дружба!

Підбив підсумок зустрічі президент фан-клубу «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко:

- Всі ми бачимо з останніх матчів, яка кількість уболівальників приходить на стадіон – як мінімум 50 тисяч. І жодних проявів расизму на стадіоні немає. Так, був єдиний випадок, але його можна вважати кричущим. Усі приходять, підтримують команду, команда грає, забиває голи. Вболівальники різних національностей грають у футбол з іншими вболівальниками, всі спілкуються між собою й один одного підтримують, і в цьому нам допомагає футбол!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер