Футболісти «Динамо» – про майбутній матч з «Олександрією»

Футболісти «Динамо» – про майбутній матч з «Олександрією»

Перед початком відкритого тренування футболісти розповіли про підготовку до матчу з «Олександрією».

Олександр АЛІЄВ, півзахисник «Динамо»:

- У нас ще є два дні на підготовку, і я гадаю, до гри з «Олександрією» ми будемо повністю готові.

- Чи не буде присутнім розслаблення у грі з дебютантом?

- Ні. Яке може бути розслаблення, якщо ми втратили очки в першому турі. Якщо у команди стоїть завдання виграти чемпіонат, незалежно від суперника, жодного розслаблення бути не може. Те, що «Олександрія» – новачок Прем’єр-ліги, лише додає нам мотивації.

- Чи вплине на ваш стан той факт, що на гру доведеться діставатися на автобусі?

- А чому це має вплинути? Це взагалі не має значення. Звичайно, до хорошого завжди швидко звикаєш. Ми звикли літати літаком, але всі знають, що в Олександрії немає аеропорту, тому залишається їхати автобусом.

- Як прийняли в команді новачків?

- Ми всіх нових хлопців приймаємо добре. У нас хороший колектив.

- Ви почали готуватися до сезону раніше від інших. Як оцінюєте свою форму?

- Поставте це питання головному тренеру. Для мене головне грати та працювати. В якому стані я перебуваю, краще запитувати в головного тренера.

- Вас не засмучує, що поки не дуже багато граєте?


- Нічого страшного. Якщо я повернувся до «Динамо», це ще не значить, що я відразу маю грати в основному складі. Є конкуренція, і це добре. Для мене це також додаткова мотивація.

- Кого хотілося б отримати в суперники в завтрашньому жеребкуванні Ліги чемпіонів?

- Суперник не має значення, будь-яку команду потрібно проходити. У нас є завдання потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів. Навіть якщо в третьому раунді буде несильний суперник, то в четвертому буде набагато сильніший. Потрібно просто виходити і грати у футбол.

- Чи встигне команда вийти на пік форми до матчів Ліги чемпіонів?

- Будемо робити все можливе, щоб не розчарувати ані уболівальників, ані вас, журналістів. Хочеться, щоб ми показували результат, а ви говорили про нас лише хороше.

* * *

Огнєн ВУКОЄВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Гра з «Металістом» була дуже важкою, але нам вистачило часу, щоб відновитися. Цього тижня ми добре попрацювали, підготувалися й завтра виїжджаємо до Олександрії з бойовим настроєм. Чекаю на хороший матч.

- А поїздка автобусом не позначиться на вашому бойовому дусі?

- Для мене тут взагалі не може бути жодних проблем, оскільки в Хорватії загребське «Динамо» на всі виїзди їздило автобусом. По хорошій дорозі нашого автобану це займало 3-4 години.

- Але в Україні далеко не автобан...

- Нічого страшного, чотири години в хорошому автобусі потерплю. Все буде гаразд.

- Ви вже дивилися матчі «Олександрії»?


- Поки ні. Я знаю лише, що вони переграли «Ворсклу» в першому турі. Гадаю, сьогодні після тренування буде перегляд. З нами «Олександрія» грає перший домашній матч у Прем’єр-ліги, тому важливо серйозно підготуватися до цієї гри й узяти максимум очок.

- Ви стежили за ситуацією, пов’язаною з жестами Мілевського в матчі з «Шахтарем»?


- Я чув про неї, але не хотів би нічого говорити з цього приводу. Звичайно, необхідно дотримуватися фейр-плей стосовно до суперника, привітати своїх уболівальників і добре ставитися до суддів, але на полі бувають емоції. Артем вибачився, і, гадаю, що тепер усе буде гаразд.

- Які ваші переваги в завтрашньому жеребкуванні?

- Не хочу «Рубін» та «Трабзонспор», а серед інших суперників мені все одно, хто попадеться. Краще грати з «Цюрихом», «Оденсе» чи «Васлуєм».

* * *

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- Що ж ви всі про мої жести запитуєте? Я вважаю, що все це вже історія. Скільки можна про це говорити, писати на сайтах, неначе сталося щось страшне?

- Вас не лякає зростання конкуренції в атаці із приходом Ідейє та поверненням Андре?

- Я ніколи нічого не боюся. Ми всі разом працюємо на полі, тренуємося, в нас єдиний колектив. У когось можуть бути ушкодження, у когось перебір карток. Хтось сьогодні грає, хтось завтра. Ми одна команда, і це абсолютно нормальна ситуація.

- Чи є у вас якісь переваги в завтрашньому жеребкуванні?

- Все одно. Хоча «Рубін», напевно, незручний суперник.

* * *

Андрій ШЕВЧЕНКО, нападник «Динамо»:

- Фахівці вважають, що «Динамо» може недооцінити «Олександрію». Як ви вважаєте, це буде «легка прогулянка»?


- Легко точно не буде. Як мінімум, через погоду. Однозначно буде спекотно, а гра починається рано, о п’ятій годині вечора. Крім того, як ви вже знаєте, ми їдемо туди автобусом. Усі ці дрібниці можуть ускладнити завдання. Настрій в «Олександрії» буде серйозним, всеж таки їм проти «Динамо» грати. Все це говорить про те, що гра точно буде непростою. Ми все це знаємо, і налаштовуємося відповідним чином.

- Коли вам востаннє доводилося їхати на гру автобусом?

- Вже давно (посміхається)... Але ви знаєте, що там є певні складнощі, тому доведеться і з цими складнощами боротися.

- Чи позначилася на вашому настрої нічия з «Металістом»?

- Звичайно, ми всі засмутилися. Створити стільки моментів і не виграти – прикро. «Динамо» дуже добре провело той матч, було багато позитивних моментів. Єдине, потрібно попрацювати над реалізацією.

- До «Динамо» прийшов новий форвард та новий атакуючий півзахисник. Вас не лякає збільшення конкуренції в команді?

- Особисто я почуваю себе відмінно. Ми всі працюємо на те, щоб клуб досяг результату. І чим більше буде хороших гравців, тим більше можливостей боротися на всіх фронтах. Адже в нас завдання виграти чемпіонат, Кубок, потрапити до Ліги чемпіонів.

- Якого суперника ви би хотіли отримати у 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів?

- Я думаю, суперник не має значення, якщо команда готова. А я впевнений, що ми готові і просто зобов’язані проходити цей раунд. Потім уже буде цікавіше.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер