Футбол і закон

Футбол і закон

Ну хто ж не мріє про мандрівку до Англії? Неймовірна природа, десятки красивих островів, старовинний університет в Оксфорді та одна з найвідоміших столиць – Лондон.

Футбол – національний спорт в Англії. Він відіграє велику роль в англійській культурі. Сучасний футбол виник в Англії в 1863 році, коли були прийняті правила гри у футбол. В Англії зареєстровано понад 40 000 футбольних клубів – більше, ніж у будь-якій іншій країні світу.

7 березня 2019 року «Динамо» зіграє матч із британською командою «Челсі» в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Чимало вболівальників з України вирушать за улюбленою футбольною командою.

Важлива информація!

  1.  На стадіоні «Стемфорд Брідж» немає камер схову. Не беріть із собою на стадіон габаритні речі, адже вхід на територію можливий лише з невеликою сумкою.

  2.  Барабани, мегафони та інші музичні інструменти на стадіоні «Стемфорд Брідж» заборонені до використання. Також звертаємо вашу увагу, що у Великобританії використання піротехніки та расистська поведінка – кримінальні злочини.

  3.  На гостьовій трибуні стадіону «Стемфорд Брідж» обмежена кількість вільного місця для банерів та прапорів та існують правила щодо їхнього розміщення:

  • банери та прапори мають бути не більше 80 см завширшки та 250 см завдовжки.

  • при розміщенні на трибунах стадіону банери та прапори мають не заважати вільному перегляду футболу глядачам на трибунах, не закривати собою рекламні банери та знаки безпеки.

  • банери та прапори не мають містити політичних закликів, расистських, образливих, нецензурних слів та зображень.

  • прапори на древках заборонені на трибунах стадіону

  • банери та прапори повинні мати Сертифікат пожежної безпеки.

Очільник столичної юстиції Станіслав Куценко розповів, як захистити свої права за кордоном під час подорожі до Великої Британії.

В’їзд до Великої Британії дозволений тільки за наявності візи.

Які документи потрібні для британської візи?

Ось стандартний перелік документів на візу:

1. Дійсний закордонний паспорт.

2. Надрукована і заповнена візова анкета.

3. Підтвердження про наявність коштів для поїздки. Це може бути деталізована виписка з банку за останні 3-6 місяців.

4. Довідка з місця роботи з зазначенням посади, терміну роботи й розміру зарплати. Зауважте, офіційне працевлаштування в Україні – одна з основних вимог для отримання візи.

Якщо ви студент, то необхідно додати довідку з місця навчання і спонсорський лист від одного з батьків, довідку з місця роботи спонсора плюс виписку з банківського рахунку спонсора і копію свідоцтва про народження.

5. Копія трудової книжки

6. Підтвердження сімейного стану. Як підтвердження може виступати свідоцтво про шлюб, громадське партнерство, свідоцтво про розлучення чи про смерть.

7. Дані про дітей – свідоцтво про народження дітей, якщо вони не досягнули 18-річного віку.

8. Якщо ви їдете в Британію як турист, вам потрібно надати підтвердження броні готелю чи туру.

Наявність оплачених авіаквитків не обов’язкова, але якщо вони у Вас уже є, не буде зайвим, якщо надасте і їх.

9. Квитанція про оплату візового збору.

Наразі стандартна віза коштує 124$, проте її вартість постійно змінюється.

10. Надруковане запрошення до візового центру прийде на пошту після оплати.

Для ввезення до Великої Британії заборонені: військова амуніція, вибухові речовини, вогнепальна зброя, неліцензовані медикаменти, порнографічні матеріали, піратська продукція, а також м'ясо, риба, мед, яйця, молоко і деякі інші продукти тваринного походження.

Що стосується норм поведінки, британська нація є найбільш консервативною в Європі. У Великій Британії люди приділяють більшу увагу традиціям і звичаям, ніж в інших європейських країнах. Англійці пишаються своїми традиціями і ретельно зберігають їх.

Англійці славляться своєю ввічливістю. У розмові намагайтесь уникати питань, що пов'язані з особистим життям.

На території Сполученого Королівства паління заборонено в усіх критих громадських місцях (пабах, школах, ресторанах, стадіонах тощо).

Рекомендую громадянам України, які знаходяться за кордоном, дотримуватися законів країни перебування.

Порядок користування телефоном-автоматом. Телефони-автомати (серед них відомі червоні телефонні будки) розташовані по всій країні. Міжнародні прямі телефонні дзвінки можна зробити, використовуючи монети номіналом 10, 20, 50 пенсів або 1 фунт або телефонну картку «ВТ». Телефонні картки можна придбати в кіосках і в магазинах за ціною 2 фунти (20 одиниць), 4 фунти (40 одиниць), 10 фунтів (100 одиниць) і 20 фунтів (200 одиниць). Для того щоб зробити 1 міжнародний дзвінок, знадобиться щонайменше 1 фунт. Для дзвінка до України необхідно набрати 0038 + код міста та номер телефону.

Якщо втратили паспорт та інші документи під час подорожі до Великобританії?

Від втрати документів ніхто не застрахований. Складніше, якщо курйоз стався за кордоном. Відтак, якщо Вам необхідно терміново повернутись до України, Посольство може оформити Вам тимчасовий проїзний документ для повернення на Батьківщину – посвідчення особи на повернення в Україну.

У такому випадку в день подання документів потрібно мати з собою довідку про реєстрацію повідомлення про втрату/викрадення документа на території Великої Британії через сервіс http://immobilise.com.

Також необхідно заповнити заяву-анкету; зробити дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5; пред’явити документи, які дозволяють ідентифікувати особу заявника, установити його місце проживання в Україні та підтвердити належність до громадянства України, свідоцтво про народження дитини в разі внесення даних про дитину до посвідчення і дві її кольорові фотокартки розміром 3,5 x 4,5 см (для дітей віком від 5 до 16 років).

При наданні заявником вищевказаних документів посвідчення має бути оформлене в день подання громадянином відповідної заяви та видане без попереднього запиту до органів внутрішніх справ за місцем проживання такого заявника в Україні.

Куди звертатись?

Консульський відділ Посольства України у Великій Британії

Адреса: 78 Kensington Park Road

London W11 2PL.

Телефон:+44 207 243 89 23.

Корисні телефони:

Цілодобова гаряча лінія з надзвичайних ситуацій: 075 5348 3628 (виключно для повідомлень про загрозу здоров’ю та життю громадян України на території Англії та Уельсу, порушення прав громадян України).

На всій території Сполученого Королівства діє єдиний номер пожежної служби, швидкої медичної допомоги та поліції – 999 (у разі надзвичайної ситуації).

Система швидкої медичної допомоги в країні працює безвідмовно. Право на звернення щодо термінового надання медичної допомоги має кожен громадянин. Особи, які постраждали в результаті нещасних випадків, можуть звертатися до відділення швидкої допомоги в найближчій лікарні (Casualty Department), яке працює цілодобово. У разі необхідності виклику машини швидкої допомоги необхідно набрати 999 та висловити прохання з’єднати зі службою швидкої медичної допомоги.

Фан-клуб ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер