Футбольне сузір'я на стадіоні «Динамо»

Футбольне сузір'я на стадіоні «Динамо»

У суботу ввечері на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського був справжній зорепад. Тут у благодійному матчі грали ветерани європейського футболу проти ветеранів «Динамо». Поєдинок зібрав на трибунах близько восьми тисяч глядачів, які бурхливо вітали вихід команд на розминку. Зустрівшись на полі, дружньо обійнялися Шевченко та Гулліт – два володарі «Золотого м’яча».

Враховуючи «ветеранський» вік учасників, матч тривав два тайми по 30 хвилин. Команди проводили необмежену кількість замін, у тому числі і зворотніх. Було приємно спостерігати, як взаємодіяли «зіркові» динамівці 90-х років. Глядачі, немов повернулися на 10-20 років назад, до минулого. Матч вийшов цікавим та захоплюючим. У ньому вистачало й сольних проходів Косовського та Дмитруліна, і майстерних обіграшів Хацкевича та Белькевича, і блискучих «стандартів» Калитвинцева, і ефектних сейвів Луценка, і філігранної техніки Коновалова та Максимова. Захист цементували надійні Лужний, Гусін та Головко. На окрему увагу заслуговують геніальні комбінації, розіграні Шевченком та Ребровим. А головне – глядачі отримали задоволення від феєричного рахунку, побачивши цілих 10 забитих м’ячів!

Під час матчу ведучі шоу відправили на трибуни безліч м’ячів з автографами головних дійових осіб, а після фінального свистка Лужний знайшов про що поговорити із Лебефом. Зустріч минула в теплій, дружній атмосфері, від неї отримали задоволення абсолютне всі: і учасники, і організатори, і тренери, і, звичайно, вболівальники.

Під час церемонії нагородження футболісти отримали пам’ятні медалі та квіти, а в небо піднялися повітряні кулі. Словом, свято на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського вдалося на славу! Відзначимо, що організатором матчу легенд футболу стала меценатська організація TOP Ukraine Олександра Онищенка, яка направить усі зібрані кошти на будівництво й устаткування сучасного футбольного поля в Богуславской школі №3 Київської області, а також на реконструкцію стадіону в місті Кагарлик.

 
* * *


На матчі був присутнім президент «Динамо» Ігор СУРКІС. Після гри він поділився враженнями від побаченого:

- Я не очікував, що рахунок буде таким великим. Я спокійно дивився шоу й отримував задоволення від майстерності гравців. Вони на футбольному полі вміють усе, але вік бере своє. Відчував величезну ностальгію. Увійшовши до роздягальні, сказав хлопцям, що мені приємно бачити їх усіх разом. Та вони й самі були дуже задоволені цією зустріччю і проведеним матчем. За винятком тих, хто повернеться на базу – Реброва Лужного та Шевченка – інші організують банкет, згадають колишні часи. Ці хлопці вміли і гуляти, коли було можна, і дарувати радість уболівальникам своєю грою. Чого нам зараз іноді бракує.

У минулому мені подобалася гра Хацкевича, Белькевича, Калитвинцева, Гусіна… Словом, усі, кого не назвеш, були зірками. Коли забив Косовський, я сказав, що краще б він це зробив у матчі з «Баварією», коли ми 3:3 зіграли. З європейських «зірок» захоплювався Джоркаєффом, і сьогодні він підтвердив свій статус. Хоча вони і старші, але на полі всі добре виглядали. Видно, що всі підтримують форму і, нехай на аматорському рівні, але всі грають. Зайвої ваги немає ні в кого. Ребров хоч і казав, що тривалий час не грав, уже скучив. Майстерність не загубиш, як мовиться.

Що стосується Шевченка, цілком можливо, що в неділю ми його також побачимо на полі. Але цілеспрямовано Андрій готується до поєдинку зі «Сток Сіті». Також на турнір було заявлено Шовковського, але його не відпустив головний тренер. Свято святом, а до чемпіонату потрібно готуватися. Він наш основний голкіпер, не дай Боже травму отримав би.

 
* * *


Поспілкувався з журналістами й асистент головного тренера «Динамо» Сергій РЕБРОВ, який знову спробував себе в ролі футболіста:

- В першому таймі ми грали серйозно, а після перерви трохи розслабилися, тому що було непристойно так багато забивати. Спочатку нам було непросто, все ж таки європейські «зірки» були добре підготовленими. Але наприкінці їм трохи не вистачило сил, у нас же їх було достатньо. Ми могли забити й більше. Здається, свято вдалося, і всі отримали задоволення. Чи задоволений своєю грою? Звичайно (посміхається)! Сьогодні зустрів своїх друзів, з якими ми грали у свої кращі роки. З усіма встигнув поспілкуватися і до гри, і під час, і після. В основному, згадували, як грали. Гадаю, сьогодні всі були у формі.

Ветерани «Динамо»: Луценко, Лужний (кап.), Ващук, Головко, Федоров, Несмачний, Дмитрулін, Косовський, Гусін, Хацкевич, Белькевич, Калитвинцев, Кардаш, Коновалов, Максимов, Шевченко, Ребров. Тренер: Олексій Михайличенко.

Ветерани європейського футболу: Порато, Джоркаєфф, Робер, Лебеф, Сонг, Бергер, Кандела, Салінас, Шміцер, Десайї, Келлер, Р. де Бур. Тренер: Рууд Гулліт.

Голи: Шевченко-2, Ребров, Калитвинцев, Косовський, Ващук, Коновалов – Джоркаєфф-3.

Фотогалерея Матчу легенд

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер