Ірина Галай присвятить рекордне сходження «Динамо»

Ірина Галай присвятить рекордне сходження «Динамо»

Ірина планує піднятися на гору Лходзе (висота 8 516 метрів – четверта за висотою вершина світу), увага - без кисневої маски (!). Якщо завдання буде виконано, це буде перше для українських жінок сходження без кисню в гірську «зону смерті», яка, нагадаємо, починається після 8000 метрів.

Підтримати Ірину в досягненні такої зухвалої цілі вирішила столична мережа АЗК KLO. Компанія вже два роки виступає енергетичним партнером київського клубу «Динамо», за який змалку вболіває Ірина. Вона майже не пропускає трансляцій матчів улюбленої команди, часто підтримує біло-синіх на НСК «Олімпійський». І підніматися на вершину буде, маючи з собою шарф та бейсболку «Динамо».

«В експедицію вирушаю через тиждень, сходження заплановано в травні, - розповіла офіційному сайту «Динамо» Ірина Галай. – Пригадала, що в ці дні виповниться 90 років із моменту проведення першого офіційного матчу клубу і вирішила присвятити своє сходження цій славетній даті. Взагалі не уявляю своє життя без «Динамо»!

Лходзе – вершина в Гімалаях, яка знаходиться на кордоні Китаю та Непалу в гірському хребті Махалангур – Гімал. Це найвищий гірський хребет світу, до якого входить Джомолунгма (8848 м), Лходзе (8 516 м), Макалу (8 481 м) та Чо-Ойю (8201 м).

Перший матч, на якому побувала, – це «Динамо» - «Реал», - пригадувала Ірина в інтерв’ю клубному журналу «Динамо». -  Батько мене, 12-річну дівчину привів відразу на чвертьфінал Ліги чемпіонів. Пам’ятаю дату – 19 березня 1999 року. Переповнений «Олімпійський» і наша феєрична перемога 2:0 завдяки голам Шевченка. Валерій Лобановскій на тренерській лаві. Впевнена гра Шовковського, якому не змогли забити ані Шукер, ані Рауль, ані Роберто Карлос, ані Морієнтос, ані Зеедорф, ані Ярні, ані Редондо, ані Карамбе. Яскравий салют по закінченню гри. І ми пройшли в півфінал Ліги чемпіонів! Після цього я закохалося в футбол та «Динамо» на все життя. З татом телефонуємо один одному майже після кожного матчу «Динамо». І переписуємося СМС-ками під час ігор. Я напам’ять знаю склад команди, розумію тактичні схеми. З подругами дивитися футбол мені не дуже цікаво. Вони більше дивляться на футболістів. Чи він красень, чи одружений, чи є в нього дівчина. Мені ж більше до смаку події, які розгортаються на зеленому газоні.  Тому відаю перевагу перегляду футболу у компанії чоловіків.  Дуже емоційно сприймаю все, що відбувається на полі.

Цікаво, що під час сходження на Еверест вона конкурувала з вболівальницею «Шахтаря» Тетяною Яловчак.

В 2015 році у мене з’явилася нова мрія – стати першою українкою, яка підніметься на Еверест, - пригадує Ірина. - На початку 2016-го, за декілька місяців до сходження раптом дізналася, що така ж мрія є не тільки в мене - про ідентичне бажання розповіла Тетяна Яловчак. Тетяна народилася в Донецький області, вболіває за «Шахтар». З табору вітала гірників з річницею від заснування клубу, фотографувалася з емблемою «Шахтаря». Тож , у нас з’явилась певна конкуренція і у футбольному плані. З повагою відношусь до Тетяни, але  вирішила діяти не словом, а ділом. Піднялась першою, це сталося 20 травня 2016 року. «Динамо» в тому сезоні вдруге поспіль стало чемпіоном, «Шахтар» знов лишився другим. Було дуже приємно, коли «Динамо» привітало мене з цим досягненням у своїх клубних соцмережах.

Максим Розенко

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер