Представляємо нового гравця. Ганський принц Мохаммед Абдул Кадірі

Представляємо нового гравця. Ганський принц Мохаммед Абдул Кадірі

Такий стан батька гарантував хлопцю безбідне життя, але майбутній футболіст прийняв рішення взяти все в свої руки і самостійно вибирати шлях.

Кар'єру Мохаммед почав в місцевому «Ашанті Голд», що представляє його рідне місто Обуасі. В першу команду він пробився в 2014 році, тоді і дебютував в професійному футболі. У 2016 році, награвши близько 20 матчів за рідну команду і завоював місцеві срібні медалі, молодим гравцем зацікавилися далеко в Європі.

Кадірі отримав пропозицію від віденської «Аустрії», скаути якої роздивилися великий потенціал футболіста. Звичайно, гравець прийняв пропозицію і підписав контракт, але через тривалий бюрократичний процес оформлення документів, дебютувати за новий клуб він зумів лише в жовтні в матчі проти «Маттерсбурга».

У дебютному для себе сезоні 2016/17 в Європі Мохаммед грав не так багато (12 матчів у всіх турнірах), але це можна списати на процес адаптації в «Аустрії», адже вже в наступному чемпіонаті він став беззаперечним футболістом основи. Як результат - 22 матчі в Бундеслізі Австрії, 1 в Кубку країни, 3 - в кваліфікації Ліги Європи і 4 - безпосередньо в груповому турнірі. Дебютував на європейській арені 2 серпня 2017 року на Кіпрі проти місцевого АЕЛа з Лімассола, а у групі ЛЄ двічі протистояв «Мілану».

Австрійські клуби часто мають сильні футбольні школи і своїх вихованців, а також вміють працювати з талановитими іноземцями. І вміють не тільки виховувати, а й добре на цьому заробляти. Успіхами молодого ганці зацікавилися в Росії, в тульському «Арсеналі», орендувавши того на рік. Як підсумок - 22 матчі в РПЛ, 5 в Кубку, 2 забитих м'ячі і звання кращого гравця своєї команди за підсумками чемпіонату.

Що стосується ігрових якостей Мохаммеда, а також його позиції на полі, то він - футболіст універсальний, здатний зіграти як в опорній зоні, так і в центрі оборони. Основний акцент Кадірі - гра на оборону. Він, як правило, виконує великий обсяг роботи на полі, ефективний в боротьбі за м'яч і на підборах. В атаку ганець ходить, в основному, підключаючись на стандарти.

В червні 2019 року Мохаммед Кадірі підписав контракт з «Динамо» за схемою 4+1. Виступати в «Динамо» він буде під номером «6».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер