«Газон «Олімпійського» повністю готовий до матчів чемпіонату України»

«Газон «Олімпійського» повністю готовий до матчів чемпіонату України»

Напередодні старту «Динамо» в чемпіонаті України кореспондент офіційного сайту поспілкувався з головним агрономом НСК «Олімпійський» Віктором Яровенком, який розповів про підготовку газону до нового сезону.

- Вікторе Івановичу, в якому стані зараз поле на «Олімпійському»?

- Воно в хорошому стані. Щоправда, минулого місяця на ньому відбулось п’ять поєдинків чемпіонату Європи, але вже пройшов певний час і газон встиг відновитись. Він повністю готовий приймати поєдинки чемпіонату України.

- Як поле пройшло випробування чемпіонатом Європи?

- Графік поєдинків був дуже напружений. Особливо враховуючи той факт, що перші ти матчі проходили через два дні на третій. Але ми впорались і, за неофіційними даними, футбольний газон в Києві визнаний найкращим серед всіх арен, які приймали поєдинки Євро-2012. Окрім напруженого графіка, ще однією проблемою були репетиції різних заходів. Наприклад церемонії закриття Євро. Кожного дня на полі репетирували майже 800 людей. Іноді навіть виникали певні дискусії між нашою агрономічною командою та організаторами. Поле не відпочивало 21 день через регулярні навантаження.

- Що зараз робиться для підготовки газону до матчів чемпіонату ?

- Ми використовували спеціальні удобрювачі, які сприяють відновленню футбольного покриття. Але нічого особливого ми не робимо. Повторюю, після завершення Євро-2012 поле перебувало в хорошому стані та не потребувало серйозних агротехнічних робіт.

- Початок липня видався для країни дуже спекотним, позначка термометра рідко опускається нижче 20 градусів. Це якось вплинуло на газон «Олімпійського»?

- Спека і висока вологість повітря – це завжди проблеми. Для поля це великий стрес, але воно в порядку. У нас в запасі є багато часу. Намагаємось якомога менше його турбувати. Очікуємо на дощ і зниження температури. Поливаємо поле раз на день. Рано вранці, ще до сходу сонця.

- Чи висловлював Юрій Сьомін якісь побажання щодо підготовки газону до матчів «Динамо»?

- Ми завжди готові йти на зустріч кожній команді. У кожного тренера є свої вимоги щодо трав’яного покриття і всі побажання наставника «Динамо» я виконую. Назвати таку роботу «маленькими хитрощами» неможна, адже хитрощі, це коли напередодні фіналу Ліги чемпіонів газон стадіону, де відбудеться матч, готують під одну з команд. Але коли це домашня арена одного клубу, зрозуміло, що вона завжди буде пристосована під стиль гри саме домашньої команди. Це золоте правило кожного стадіону.

Шановні вболівальники! Чекаємо на вас на НСК «Олімпійський» на першому матчі нового футбольного сезону, який відбудеться 14 липня! Суперником «Динамо» буде донецький «Металург». Початок зустрічі о 19:30.

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер