Геннадій Литовченко: «Моя робота у збірній на «Динамо-2» не позначиться»

Геннадій Литовченко: «Моя робота у збірній на «Динамо-2» не позначиться»

Призначення головним тренером збірної України, нехай і з приставкою в.о., Юрія Калитвинцева спричинило низку змін у тренерському штабі. Зокрема, до збірної після дев’яти місяців перерви повернувся Геннадій Литовченко. Про те, як тренер «Динамо-2» сприйняв цю новину і як збирається поєднувати дві посади, Геннадій Володимирович розповів кореспонденту офіційного сайту «Динамо»:

- Передусім, великим сюрпризом для всіх стала заява про відставку Мирона Маркевича. Зазвичай від таких посад не відмовляються. Звичайно, я не міг передбачати, що мене запросять до збірної, хоча і думав про можливість такого варіанту, якщо головним тренером стане Калитвинцев. За ті місяці, які я провів поза тренерським штабом збірної, навіть не встиг відвикнути від головної команди країни.

- Які зміни чекають на збірну у зв’язку з призначенням нового тренерського складу?

- Поки не знаю. Про які-небудь зміни можна буде казати лише після того, як ми зберемося разом на базі 30-го серпня. Тоді обговоримо і мої обов’язки. Утім, співпрацювати з Юрієм Калитвинцевим мені не звикати, все ж таки кілька років пліч-о-пліч працювали в «Динамо-2». Вважаю, порозуміємося.

- Викликаних на матчі з Польщею та Чилі футболістів визначали разом?

- Ні, я в цьому не брав участі. Наскільки знаю, вони були визначені набагато раніше. Гадаю, після найближчого туру чемпіонату жодних корективів вносити не будемо, хіба що хтось, не дай Боже, отримає травму.

- Збори головної команди тепер знову будуть проходити в Києві?

- Вважаю, так.

- Як позначиться ваше перебування у збірній на «Динамо-2»?

- Гадаю, на команді вона не позначиться. У нас є надійні тренери, той же Шматоваленко, наприклад, які будуть продовжувати тренувальний процес і проводити роботу у звичному режимі.

- У перших чотирьох турах «Динамо-2» дотримувалося схеми: перемога – вдома, нічия – на виїзді. Що сталося в двох останніх програних матчах?


- З’явилася невпевненість, але це, сподіваюся, тимчасове явище.

- Влітку до вас приєдналося кілька гравців з молодіжної команди. Чи не занадто багато тепер у вас виконавців?


- За кількістю – багато, а за якістю – гідних бракує. Поки команду ніхто не залишив. Можливо, з’являться якісь варіанти в Допілки, але поки він працює з нами.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер