Геннадій Литовченко: «Неперспективних хлопців у нас немає»

Геннадій Литовченко: «Неперспективних хлопців у нас немає»

Нещодавно завершився чемпіонат України серед команд першої ліги. Останній матч підопічні Геннадія Літовченко провели проти «ІгроСервіса», поступившись з рахунком 2:3. В результаті «Динамо-2» фінішувало на п’ятому місці в турнірній таблиці. Підвести підсумки чемпіонату і розповісти про те, яким вийшов для команди сезон, ми попросили наставника молодого колективу Геннадія Литовченко.

- Гадаю, що попередній сезон вийшов вдалим для нашої команди. Перш за все, тому що п’ятеро гравців потрапило до першого складу. А виховання кадрів для основної команди якраз і є нашим головним завданням. Та й п’яте місце в турнірній таблиці також достатньо хороший показник. Сезон можна назвати позитивним для нас.

- Як оцінюєте перспективи молодих гравців в першій команді?

- Я неодноразово говорив, що неперспективних хлопців у нас немає. А як вони проявлять себе в першій команді, залежить тільки від них. За результатами і за тим, як хлопці тренуються, тренери до них претензій навряд чи мають.

- Хто ще з ваших підопічних готовий спробувати сили в основному складі «Динамо»?

- Важко сказати. Всі хлопці молоді, кожен з них може проявити себе – хтось раніше, а хтось пізніше. Для них непросто дається перехідний період з дитячого футболу в дорослий. Хто швидше із цим впорається, тому в майбутньому буде легше.

- Вже відомо, хто поповнить лави вашої команди з «Динамо-3»?

- Поки ні. У хлопців 1991 року народження продовжується чемпіонат України. Тільки після того, як вони завершать виступи, ми розмовлятимемо з їх тренером.

- По ходу минулого чемпіонату вам доводилося поставати перед труднощами?

- Звичайно. По-перше, ми не могли розраховувати на тих гравців, яких Юрій Сьомін забрав до своєї команди. Вони раніше пішли у відпустку. По-друге, в нас із дублем «Динамо» часто траплялися спарені поєдинки, тому доводилося розподіляти хлопців. Були матчі, коли у нас в заявці було всього 12 польових гравців. У дублі вони змагалися в основному із своїми ровесниками, а в матчах за «Динамо-2» – з досвідченішими суперниками. Тому деякі грали по одному тайму, щоб і досвід отримати, і проявити себе. Ми, звичайно, можемо залучати до матчів футболістів з «Динамо-3», але не більше чотирьох людей. З нами ж тренувалося шестеро. Отже, кадрові проблеми супроводили нас упродовж усього чемпіонату. Можливо, тому ми й пропустили в два рази більше м’ячів, ніж «Іллічівець», який посів перше місце. Зате забили всього на один м’яч менше, ніж маріупольці. З іншого боку, молоді хлопці, які за інших обставин напевно не потрапили б до основного складу, отримали блискучий шанс проявити себе.

- Який матч минулого чемпіонату запам’ятався більше за все?

- Важко сказати. Напевно, виїзний поєдинок проти «Кримтеплиці». На цей поєдинок зміг поїхати Микола Морозюк, та й матч, у цілому, провели доволі впевнено.

- Коли команда виходить із відпустки, які плани на міжсезоння?

- Збираємося 4-го липня. Готуватися до чемпіонату будемо на базі, де створені чудові умови. Їхати кудись на збори немає сенсу.

- Як провели відпустку?

- На тиждень їздив до Греції, добре відпочив. Враження залишилися найприємніші. Чим займався? Ходив по знайомих тавернах, їздив по місцях, де доводилося бувати раніше. Плавав у морі й загоряв.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер