Геннадій Литовченко про причини поразки в Івано-Франківську

Геннадій Литовченко про причини поразки в Івано-Франківську

Поразка від «Прикарпаття» з рахунком 0:5 стала для «Динамо-2» найбільшою за роки виступів у першій лізі. По поверненні до Києва старший тренер динамівців Геннадій Литовченко прокоментував гру, проаналізувавши причини невдачі.


- У «Прикарпаття» виступають дорослі, сформовані футболісти, із хорошими антропометричними даними. Проти них випустили «дітей» - недавніх випускників Академії, яким по 16-18 років. У силу різних причин нам не вдалось включити у склад кілька досвідчених гравців. Федорів дискваліфікований, Допілка, Мандзюк, Рибка, Морозюк тренуються з першою командою. Саме лідера, яки міг би організувати і повести за собою зовсім юних хлопців, нам дуже не вистачало в Івано-Франківську.

Якщо аналізувати гру, ми нічим не поступались супернику. Вони нанесли по наших воротах п’ять ударів і всі реалізували. Ми ж свій шанс не використали, хоча моментів створили достатньо. Періодами домінували на полі, але матеріалізувати в голи перевагу не змогли.

Щоб уникнути розгромного рахунку ми могли б усією командою відійти у захист. Але вирішили грати у свій футбол. Постійно повторюю хлопцям, що вони повинні отримувати задоволення від футболу, а не зациклюватись на результаті. Від такого рахунку мало радості, але і через невдачі потрібно вміти проходити. Сподіваюсь, негативний досвід буде корисним нашим гравцям у період переходу з дитячого в дорослий футбол, а також при формуванні їх як футбольних особистостей.

- П’ять ударів – п’ять голів. Чи є претензії до воротаря Ярослава Годзюра?

- Не буду категоричним. Невдало зіграли нападники, півзахисники, захисники…А воротар, скажу так, не виручив.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер