Геннадій Литовченко: «Зараз усі команди сильні»

Геннадій Литовченко: «Зараз усі команди сильні»

Після переможного матчу з бурштинським «Енергетиком»  динамівці охоче погодились відповісти на питання кореспондента офіційного клубного сайту. Своїми враженнями від гри поділились тренер команди Геннадій Литовченко, автори забитих м’ячів Дмитро Коркішко й Олександр Алієв, а також воротар команди Олександр Рибка.

Геннадій Литовченко, старший тренер "Динамо-2":

- Сьогоднішня гра видалась дуже важкою, оскільки велика група наших гравців викликана до молодіжної збірної. Тому на поле вийшли, в основному, молоді футболісти, за винятком досвідченого Олександра Алієва, який допоміг команді, і Дениса Дедечка. Гра склалась непросто ще й через погодні умови. Сонце в цю пору добряче припікає, тому хлопцям, звісно, було дуже жарко. Але головне, що ми добились результату.

- Рахунок міг бути і більшим якби не поперечина?

- Таке з нами не вперше. Ми, на жаль, дуже часто не забиваємо.

- Чому довго не вдавалось «розпечатати» ворота далеко не найсильнішої команди чемпіонату?

- Ви знаєте, зараз усі команди сильні. Тому нам усе рівно, грати з «Оболонню» чи «Енергетиком». Хто більше хоче, віддається грі і б’ється до кінця, той і перемагає.

Дмитро Коркішко, нападаючий:

- Сьогодні було дуже важко грати через спеку. Але ви самі бачили, що всі хлопці старались, і в підсумку добились, чого хотіли.

- Прокоментуйте ситуацію, коли нам удалось забити гол.

- Тут немає що коментувати. Мені дали пас, я прийняв м’яч і пробив по воротах. Усе.

- Здалось, що суперник завдав вам не дуже багато клопотів…

- Я би так не сказав. У другому таймі, та й у першому також, у Рибки було достатньо роботи.

- Які завдання стоять перед вашою командою у матчах, що залишилися?

- Виходити на поле і в кожній грі доводити, що ми найкращі. Ну і, звичайно, заробляти очки.

Олександр Алієв, півзахисник:

- Єдине, що нам сьогодні заважало, - це спекотна погода. Але ми вийшли грати на перемогу, оскільки після поразки в Харкові хотілося якось реабілітуватись. Перед нами стояло завдання витримати жару і, головне, перемогти.

- Попри те, що «Енергетик» розташувався на 17-му місці у турнірній таблиці, а «Динамо» на 5-й, у першому таймі гостям удавалось зіграти з вами майже на рівних…

- Не думаю. Просто, можливо, ми дещо недооцінили суперника, але в другому таймі тренер нагадав, та й ми самі розуміли, що пора забивати.

- А що тренер сказав у перерві?

- Нічого особливого. Просто у хлопців після гри повинен був бути вихідний, тому всі вийшли з подвійною енергією і довели гру до перемоги.

- То ви завтра відпочиваєте?

- У мене розпочинається відпустка, а хлопцям, думаю, дадуть вихідні.

- Зараз часто говорять про ваше порушення спортивного режиму. Що відбувається?

- У кожної людини є свої мінуси. Так сталось, що я порушив режим. Але я все зрозумів, усвідомив свою провину і каюсь у зробленому.

- Які плани на найближче майбутнє? Де збираєтесь провести відпочити?

- Поки буду тут, у Києві.

- Грати за «Динамо-2»?

- Ні з сьогоднішнього дня я у відпустці.

Олександр Рибка, воротар:

- Завжди непросто грати з командами, які знаходяться у нижній частині турнірної таблиці. Добре, що вдалось дожати суперника у другому таймі і, в підсумку, перемогти. Усі хлопці задоволені. Зараз жодних турнірних завдань ми не вирішуємо, просто. прагнемо в кожному матчі добиватись максимального результату. Спекотно, звичайно, було, усі команди грають о 17.00, не знаю, хто придумав, щоб ми починали грати о третій дня.

- Проти «Динамо» всі змагаються з подвійною силою?

- Це точно. Коли суперники приїжджають до Києва і бачать футболку з динамівською емблемою, їхня мотивація зростає вдвічі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер