Геннадій Литовченко: «У кожному гравці бачу перспективу»

Геннадій Литовченко: «У кожному гравці бачу перспективу»

 

Геннадій Литовченко

Із п'яти весняних матчів турніру першої ліги «Динамо-2» перемогло в чотирьох. Причому, у суперників молодих динамівців було лідери, реальні претендуючі на підвищення у класі. Після матчу з київською «Оболонню» наставник «Динамо-2» Геннадій Литовченко відповів на запитання кореспондента www.fcdynamo.kiev.ua.


- Геннадій Володимирович, прокоментуйте весняний виступ «Динамо-2». За рахунок чого команда так успішно стартувала?

- Ми зіграли лише п'ять матчів, за якими цілісну картину вималювати важко. Зараз на підході хлопці молодшого віку, 1989 та 1990 років народження. Рівень, який вони демонструють, вважаю досить високим. Перехід із дитячого футболу у професійний – специфічний. Перша ліга – змагання не з простих, у більшості команд грають досвідчені майстри, загартовані у жорсткій чоловічій боротьбі. Наше завдання – допомогти юнакам адаптуватись на високому рівні, досягнувши командного та індивідуального прогресу.

- У трьох останніх матчах на виїзді проти МФК «Миколаїв», «Волині» та «Оболоні» були здобуті перемоги із загальним рахунком 4:0. На скільки важливим є для вас позитивний результат?

- У футболістів повинен формуватись дух переможця. Зазначу, що атмосфера на виїзних матчах першої ліги сприяє становленню гравців. Приходить багато глядачів, створюється атмосфера свята. Це великий плюс для нашої молодої команди.

- За позитивним результатом стоїть прогрес у грі кожного з гравців?

- Безперечно, хлопці ростуть та прогресують. Відпрацьовані на тренуваннях тактичні схеми поступово втілюються на полі. Я ж розглядаю гру в командному та індивідуальному ракурсах. Головне завдання залишається незмінним – підготувати гравців для першої команди.

- Кого може порекомендувати Анатолію Дем'яненку?

- Нехай ці питання залишаться між мною та Анатолієм Васильовичем. Скажу лише, що всі хлопці працюють та стараються, бачачи попереду спокусливу перспективу. Кожен із них мріє заграти в «Динамо». А от конкретні прізвища, дозвольте, обговорювати не стану. Керуючись принципом, нікого не звинувачувати та нікого не хвалити. Є лідери, котрі ведуть за собою команду і є група молодих гравців.

- Як вам Павло Степанець?

- Він не брав участі в українському чемпіонаті, у 16 років приїхавши до Росії. Там зовсім інші вимоги і йому потрібно адаптуватись до динамівського стилю гри. Поки що у нього це виходить. У «Динамо-2» він грає опорним півзахисником.

- На ваш погляд, які команди вийдуть до вищої ліги?

- Коло претендентів відоме. Це «Закарпаття», «Нафтовик» та «Оболонь». Більш конкретно зараз нічого сказати не можу. Уся боротьба попереду.


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер