Геннадій Литовченко: «У кожному гравці бачу перспективу»

У вівторок «Динамо-2» повернулося зі збору на Кіпрі, а вже в четвер підопічні Литовченка та Калитвинцева відкриють 2010-й футбольний рік у першій лізі домашнім матчем з «Кримтеплицею». Про те, як пройшов підготовчий період, розповів старший тренер команди Геннадій Литовченко:

- Геннадію Володимировичу, «Динамо-2» у четвер поновлює виступи в першій лізі. Ви задоволені періодом підготовки? Чи все заплановане вдалося зробити?

- Ми дуже задоволені виконаною роботою. Пощастило з погодою, вдалося виконати все, що намітили. Звичайно, не обійшлося без дрібних проблем. Деякі суперники відмовилися від спарингів, тому в терміновому порядку довелося підшукувати інші команди для контрольних матчів. Провели одну незаплановану гру проти суперника, свідомо слабкішою за нас, – молоді кіпрського «Анортосіса». Решту всіх питань вирішували в робочому порядку.

- Першу, січневу, частину підготовчого періоду ви провели в Києві, вигравши у трьох контрольних матчах. Результат на цьому етапі мав якесь значення?

- Першим етапом підготовки я би все ж таки назвав Кубок Співдружності. Але ті товариські матчі, які ми провели в Києві, природно, були спрямовані на підготовку до сезону, тому на рахунок ми великої уваги не звертали. У нас якраз було кілька нових футболістів, яких хотілося подивитися у справі. А після турніру в Москві почалася більш цілеспрямована підготовка.

- Яку роль у підготовці до сезону зіграв Кубок Співдружності, він приніс якусь користь?

- Звичайно! Наші молоді хлопці отримали можливість зіграти на достатньо високому рівні, набули міжнародного досвіду, відчули свої сили на рівні чемпіонів інших країн, зіграли з молодіжною збірною Росії. Все це надало їм певної впевненості.

- Чи задоволені ви рівнем суперників на першому кіпрському зборі («Банат», «МІКА», «Краковія»)?

- Так, це достатньо сильні команди. МІКА – чемпіон Вірменії, інші йдуть на 7-8 місцях у своїх чемпіонатах. А їхня вища ліга вища за рівнем, ніж наша перша. Отже спаринги були справді хорошими, хлопці в них непогано себе проявили.

- На завершальному зборі награвали склад, на який будете розраховувати впродовж сезону?

- Так. У принципі, ми розраховуємо на всіх футболістів, які були з нами на зборах. Вони, так би мовити, входять до обойми. Тим паче, часто в нашому розпорядженні немає всіх футболістів, багато хто викликається до збірних різних віків. Тому впродовж сезону будемо залучати всіх виконавців, які готувалися з нами на зборах.

- Очевидно, найскладнішою вийшла гра з ФК «Тюмень», з якою ваші підопічні зіграли внічию 2:2?


- Я би не сказав, що вона була важкою. Хлопці грали добре, просто не змогли довести гру до позитивного результату.

- З молодіжної команди до «Динамо-2» перейшли Теміле, Суарес, Сахневич. Вони швидко освоїлися?


- Так. Суарес, наприклад, і раніше був у нас. Просто Валерій Газзаєв хотів бачити його в першій команді, тому Дієго і був заявлений за молодіжний склад. Але, на жаль, він знову отримав травму і пропустив другий збір.

- До вас приєдналося кілька молодих хлопців – Боровець, Гриппа, Сухоцький, Прокипчук. Як вони себе проявили?

- Дехто все схоплює відразу, іншим потрібен час і більше працювати. Але можу сказати однозначно, що всі вони дуже перспективні і в майбутньому, якщо працюватимуть, досягнуть успіху.

- Нападнику Гаврасю вдалося вразити тренерський штаб, з ним буде підписано контракт?

- Хлопець достатньо цікавий, просто, можливо, він не завжди справлявся з тією роботою, яка пропонувалася хлопцям. З «фізикою» проблем у нього не було, але існує ще й стратегія. Бігати по колу – це одне, а грати з м'ячем на футбольному полі – зовсім інше. Можливо, йому потрібно ще трохи часу, щоб пристосуватися. Будемо чекати і працювати. Контракт із Гаврасем уже підписано, він заявлений за нашу команду.

- Враховуючи виконавців, які є в наявності, на який результат ви розраховуєте за підсумками другої частини сезону?

- Не буду оригінальним, сказавши, що перед нами стоїть завдання перемагати в кожному матчі. Тільки в такому разі можна закінчити чемпіонат на найвищому місці. Але все ж таки, для нас головне – підготувати кадри для першої команди.

P.S. Перенесений поєдинок 3-го туру першої ліги «Динамо-2» - «Кримтеплиця» відбудеться 11-го березня, у четвер, на стадіоні в Чапаєвці. Початок о 14:00.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер