»Гент» у Києві: тренер маленької команди хоче перемог

»Гент» у Києві: тренер маленької команди хоче перемог

У понеділок о 16.30 делегація суперника «Динамо» у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів – бельгійського «Гента» – приземлилася в аеропорту «Бориспіль». Команда не затримуючись перебазувалася до готелю «Опера», де розташувалася на час перебування в Києві. Після обіду й відпочинку футболісти і тренер вирушили на стадіон «Динамо», на тренування.

У Києві в розпорядженні тренера «Гента» Франка Дюрі двадцять футболістів:

Воротарі: Франк Бош, Себастьєн Брюззес, Боян Йоргачевич.

Захисники: Рой Майрі, Ерленд Ханствайт, Стеф Вілс, Кенні Томпсон, Адріано Дуарте, Роберто Росалес, Матія Шкаработ.

Півзахисники: Тім Смолдерс, Бернд Тийс, Кристоф Лепойнт, Кристоф Гронден.

Нападники: Мбайє Лейє, Ясин Ель Ганассі, Аднан Кустович, Елімане Кулібалі, Стейн Де Смет, Шломі Арбайтман.

На передматчевій прес-конференції тренер «Гента» Франк Дюрі перебував у відмінному настрої, багато жартував і перепитував перекладача, чи правильно він перекладає його слова. Втім, коли мова заходила про серйозне, фізіономія Дюрі приймала аналогічний вигляд.

- У попередньому сезоні «Гент» успішно виступив на внутрішній арені. За рахунок чого тепер збираєтеся штурмувати європейські вершини?

- Справді, ми хочемо в Лізі чемпіонів підтвердити наші торішні успіхи. За рахунок чого? Передусім, потрібно трохи успіху. Плюс якісна гра у виконанні нашої команди.

- Якою інформацією про «Динамо» володієте, які матчі дивилися?

- Я знаю, що в чемпіонаті України команда зіграла три матчі, набрала сім очок. «Динамо» – дуже сильна команда, особливо в атаці. Але я сподіваюся, що за сумою двох матчів нам вдасться досягнути позитивного результату.

- За рахунок чого розраховуєте нейтралізувати нападників «Динамо»?

- Ми розпочали підготовку до матчу з «Динамо» п’ять тижнів тому. «Посадили» команду на збори, провели кілька товариських матчів і гру за Суперкубок Бельгії з «Андерлехтом». Виходячи з результатів цих ігор, вважаю, що команда готова до сезону. А чи готові ми грати з «Динамо», дізнаємося лише у вівторок увечері. Для перемоги нам потрібно показати всі свої здібності і дотримуватися високої дисципліни.

- Чи є в «Гента» проблеми в захисті? Їхня наявність означає, що на полі обидві команди можуть грати в атакуючий футбол?

- Чому ні? Це не найгірший варіант. Адже ми сюди приїхали не лише показувати своє вміння грати в захисті. Чи вийде це в нас, подивимося. У будь-якому випадку, результат матчу в Києві буде мати велике значення в контексті нашого з «Динамо» протистояння.

- Для «Динамо» поразка від «Гента» буде схожа на провал. Як поразку від «Динамо» сприймуть ваші уболівальники?

- Кожен тренер, навіть маленької команди, хоче перемог. Нехай «Динамо» буде фаворитом двохматчевої дуелі, але це не означає, що ми не будемо прагнути до перемоги. Попередній сезон виявився для «Гента» вдалим на внутрішній арені. Тепер ми хочемо його доповнити ще однією перемогою, в єврокубках.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер