Георгій Бущан: «Налаштовувалися на важку гру і все робили для перемоги»

Георгій Бущан: «Налаштовувалися на важку гру і все робили для перемоги»

Воротар «Динамо» Георгій Бущан, який у домашньому матчі із луганською «Зорею» зберіг свої ворота у недоторканості, поділився враженнями від поєдинку, у якому кияни перемогли з рахунком 2:0:

- Вітаю команду та уболівальників з перемогою. Враховуючи погодні умови, сьогодні був не футбол, а трохи антифутбол. Ми налаштовувалися на важку гру і все робили для перемоги.

- Чи вплинув снігопад на установку, яку тренери давали нам на гру?

- На передматчевій розминці поле було у трохи кращому стані. По ходу гри трохи підлаштувалися під газон та вже грали у свій футбол.

- Таке поле достатньо травматичне, а у вас попереду важливі матчі за збірну. Чи не було у хлопців думок про те, що сьогодні потрібно грати обережніше?

- Ні, ми сьогодні у розташуванні київського «Динамо», тому думали лише про перемогу, а про справи збірної подумаємо вже завтра.

- Ви вже у третьому матчі поспіль виходите на поле з капітанською пов’язкою, як почуваєтеся у цій ролі? Чи додає вона вам відповідальності?

- Так, те, що відповідальності стає більше – це 100%. Але зазначу, що капітанська пов’язка «знайшла» мене, тому що хлопці отримали травми. Бажаю їм скорішого одужання, та здоров’я, щоб після паузи, пов’язаної з матчами збірної, вони повернулися до обойми та допомагали нам на полі. Додаткові обов’язки? Ні, все, як і раніше.

- Наскільки важливо було забити другий м’яч, щоб події не склалися, як у минулому матчі з «Вересом», коли суперник зрівняв рахунок на останній компенсованій хвилині?

- Якщо думати про погане, то воно станеться. Тому ми налаштовувалися лише на перемогу, прагнули ззаду зіграти «на нуль». І були впевнені на 100%, що ще заб’ємо.

- Чи чекають у команді повернення Андрія Ярмоленка? Що дає його присутність на полі?

- Насправді, він багато чого додає команді, зокрема сил, впевненості. Коли він виходить, ми знаємо, що є людина, яка може зробити різницю на полі.

- Як вам грати за присутності уболівальників? Атмосфера приємніша?

- Так. Хотів би подякувати нашим ЗСУ, за те, що дають можливість уболівальникам ходити на матчі. Нам потрібна їхня підтримка, і нам приємно грати для них.

- Багато з них казали, що вони ходять на стадіон, як на свято. Для вас те теж так?

- Авжеж, для нас кожна гра – це свято, а з уболівальниками – ще більше.

- Чи перемога над «Зорею» покращила настрій перед від’їздом до збірної України?

- Так, звісно. Кожна перемога додає сили та мотивації працювати кожного дня та покращувати свої якості.

- Чи заряджені на вирішальні матчі збірної?

- Звісно, так.

- Чи розраховуєте, що у Боснії та Герцеговині вас будуть підтримувати наші уболівальники?

- Звісно, ми розраховуємо на це. В Європі є багато українців, і вони нас палко підтримують. Я буду радий їх бачити.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер