Георгій БУЩАН: «Сподіваюся старанною роботою показати свій потенціал»

Георгій БУЩАН: «Сподіваюся старанною роботою показати свій потенціал»

Детальніше про те, як проходить підготовка до весняної частини сезону і чим футболісти займаються у вільний час, голкіпер розповів в інтерв'ю офіційному клубному сайту:

- У нас все добре, працюємо. Я радий, що, нарешті, можу готуватися з першою командою, тож відчуваю лише позитивні емоції. Чекав зборів, а до цього працював у відпустці, щоб себе проявити, тож отримую задоволення від кожного тренування.

- Між зборами у вас було кілька вихідних днів, як їх провели?

- Був у Києві з сім'єю, проводив час із донькою. Потрібно було трохи «перезавантажитися», оскільки після попереднього збору накопичилася втома - і моральна, і фізична. Чотирьох днів виявилося достатньо, тепер знову хочеться працювати.

- У порівнянні з першим іспанським збором динамівці переїхали на нове місце дислокації?

- Так, зараз ми знаходимося в готелі «Gran Melia Don Pepe», який протягом цих двох тижнів стане нашою резиденцією. А до цього жили у Westin La Quinta також у Марбельї.

- З ким ви живете в номері?

- З Артемом Бєсєдіним. Усі молоді гравці живуть по двоє, а старожили - по одному.

- Прийнято вважати, що на першому зборі закладається фізична підготовка, а другий - більше ігровий...

- Так, у нас такий же розподіл. Перший збір був набагато важчим, мені здається, навіть минулого року не було так складно. Тренери щось змінюють, стежать за тим, щоб команда була фізично готова краще.

- Після того, як кар'єру закінчив Олександр Шовковський, а в Олександра Рибки закінчився контракт, відчуваєте, що тренери стали на вас більше звертати увагу і довіряти?

- Гадаю, мені некоректно відповідати на це питання - про це повинні говорити наставники. Можу лише сказати, що зі свого боку я сумлінно виконую свою роботу. Олександр Шовковський - легенда клубу, напевно, він вважав, що прийшов його час, пішов Олександр Рибка... Свого часу кожному давався шанс, у кожного воротаря була можливість проявити себе. Через травми, з тих чи інших причин, у мене поки такої можливості ще не було, крім ігор на зборах. Сподіваюся своєю роботою показати свій потенціал.

- Які до вас вимоги у наставників? На які компоненти звертають увагу?

- Вимоги завжди одні: постійна увага, правильний прийом м'яча, вибір позиції і пересування - це найголовніше. Що стосується моєї роботи, є питання, які ми обговорюємо з тренером воротарів Михайлом Михайловим. Вони стосувалися моїх перших ігор, які я провів після травми і тривалої паузи: в них була присутня якась невпевненість, але ми переглянули відео, зробили висновки і тепер рухаємося далі.

- Скільки тренувань на день у вас найчастіше?

- На першому зборі частіше було по два заняття на день. Зараз перші два дні також було по два тренування, але тепер починається серія контрольних матчів, тому в подальшому буде по одному. А форму будемо набирати за рахунок ігор, гадаю, занадто важких тренувань уже не буде - акцент робимо на функціональній підготовці.

- Як зазвичай проходить ваш робочий день?

- Якщо вранці є тренування, підйом у нас о 8.30, потім проходимо медогляд, лікарі міряють тиск, перевіряють вагу. Потім йдемо на сніданок, після якого у нас є трохи більше години часу, щоб підготуватися до ранкового тренування, яке, як правило, починається о 10.30. Після його закінчення повертаємося до готелю, обідаємо, кому потрібно, той йде на процедури, інші відпочивають: сплять, читають або дивляться фільми. Друге тренування вже ввечері - о 16.30, після нього також передбачені процедури, масажі, холод. Графік - ідеальний (посміхається).

Якщо наступного дня запланована гра, то вранці тренування немає - можна поспати на годину довше. Кожен день розклад може коригуватися.

- Як зазвичай проводите вільний час?

- В обід намагаюся трохи почитати - добре засинаю під книгу. А ввечері після процедур можемо з хлопцями пограти на приставці, і спілкуюся з рідними. Що читаю? Булгакова «Майстер і Маргарита».

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер