Герої АТО/ООС підтримали «Динамо» у матчі з «Вільярреалом»

Герої АТО/ООС підтримали «Динамо» у матчі з «Вільярреалом»

У четвер серед тисяч шанувальників “Динамо”, які зібралися на НСК “Олімпійський” на першому поєдинку 1/8 фіналу Ліги Європи з іспанським “Вільярреалом”, були й особливі гості.

ФК “Динамо” (Київ) від самого початку воєнних дій на Донбасі підтримує зв’язок із українськими захисниками та волонтерами, які про них піклуються, допомагаючи як необхідними речами, обладнанням і медикаментами, так і даруючи нові враження та позитивні емоції від перегляду матчів на головній спортивній арени нашої країни - красені “Олімпійському”. Вперше цього року, враховуючи карантинні послаблення на спортивних змаганнях у Києві, “Динамо” отримало можливість запросити на матч військовослужбовців, які постраждали у війні на сході України та проходять лікування і реабілітацію в столиці.

За особистим запрошенням президента “Динамо” Ігоря Суркіса, на важливій єврокубковій грі з “Вільярреалом” нашу команду підтримували дванадцять українських героїв, які проходять відновлення у Головному військовому клінічному госпіталі та якими опікується Громадська спілка “Національна рада спортивної реабілітації захисників України”.

Наші воїни, стан здоров’я яких вже дозволяє залишати лікарняні стіни, слідкували за подіями поєдинку з комфортного скай-боксу на центральній VIP-трибуні “Олімпійського”, звідки відкривається чудова панорама стадіону. Для почесних гостей були підготовлені найкращі місця для перегляду матчу - незважаючи на прохолодний березневий вечір, у ложі було по-домашньому тепло й затишно, а кейтеринг арени пропонував напої та смаколики від партнерів “Динамо” - піцерії Pizza Di Casa.

Представники Фан-клубу ФК “Динамо” Київ вручили гостям символічні подарунки з символікою “біло-синіх” - клубні футболки та шарфи, які залишаться на пам’ять про вечір, проведений у колі дружньої та гостинної динамівської родини. А крім того, президент Фан-клубу Сергій Михайленко від усієї команди “Динамо” передав захисникам України щиру подяку за їхній подвиг і героїзм, а також побажав якнайшвидшого повноцінного одужання та, найголовніше, перемоги у війні на Сході.

Найемоційніший момент очікував українських воїнів перед початком матчу, коли присутні на стадіоні вболівальники та команда київського “Динамо” зустріли їх оплесками та віддали шану нашим героям, згадавши і тих, хто трагічно загинув у боях за територіальну цілісність і суверенітет України.

“Після перерви, яка виникла через карантин, уболівальники знову на стадіоні, і приємно бачити, що хлопці, які захищають нашу країну, також на матчі в динамівських шаликах і підтримують нашу команду. Волонтерка Лариса, яка приїхала сьогодні з бійцями, регулярно телефонує і запитує, чи є для них можливість відвідати гру. Я звернувся з цим питанням до Ігоря Суркіса, який одразу запросив хлопців на футбол. Цього разу у нас на матчі були бійці з Головного військового клінічного шпиталю та Центру реабілітації учасників АТО. Вони відчувають нашу вдячність і те, що ми про них пам’ятаємо, адже стадіон завжди вітає їх оплесками. А хлопці, у свою чергу, приходячи на футбол, підтримують київське “Динамо”. 

Соціальна місія “Динамо” провадиться, насамперед, завдяки президенту клубу. Оскільки для Ігоря Суркіса це важливо, ми втілюємо та підтримуємо цю місію, і я впевнений, що київське “Динамо” на цьому зупинятися не буде”, - сказав президент Фан-клубу ФК “Динамо” Київ Сергій Михайленко

Волонтерка Лариса Арнова опікується військовими, які після поранень на фронті проходять реабілітацію у київському госпіталі, із самого початку воєнних дій на Донбасі. 

“З “Динамо” ми співпрацюємо вже близько трьох років, - розповіла Лариса. - Для наших поранених військових подібна соціалізація та відвідування матчів - це архіважливо. Я дуже вдячна київському “Динамо”, яке запрошує нас, тому що це дуже добре впливає на хід відновлення бійців. Адже вони лікуються не лише медикаментами, а й емоціями. Їм дуже потрібно відчувати добрі емоції та підтримку з боку суспільства. Я бачу, як хлопці реагують на привітання стадіону, які почуття з’являються на їхніх обличчях, коли всі присутні вітають їх оплесками. Такі емоції - безцінні”.

Військові також завітали на НСК “Олімпійський” не з порожніми руками - на знак взаємної поваги, гості передали “Динамо” м’яч із підписами та побажаннями героїв, які воювали на передовій.

І хоча підсумок матчу не зміг потішити вболівальницьку аудиторію, яка в єдиному пориві підтримувала “біло-синіх”, усмішок і радісних емоцій цього вечора було чимало. Наші захисники знову стали душею та серцем “Динамо”, активно вболіваючи та підганяючи команду вперед у непростому двобої на футбольному полі.

Серед тих, хто зміг відвідати НСК “Олімпійський”, був лейтенант Олександр Поліщук, начальник фізичної підготовки та спорту з 13-го окремого батальйону Десантно-штурмових військ:

“Емоції просто не передати словами! Ми давно не були на футболі, частіше дивимося матчі по телебаченню. Величезне спасибі за те, що “Динамо” допомагає нам і запрошує на ігри. Шалик “Динамо” залишу собі на згадку - велике спасибі за те, що вгадали з подарунками.

У нас є своя футбольна команда, наша 95-та бригада стала чемпіоном Десантно-штурмових військ із міні-футболу, а на чемпіонаті Збройних Сил посіла четверте місце. Але ми не зупиняємося на досягнутому, сподіваємося на перемогу наступного року. Також беремо участь у Лізі АТО, яка є для нас величезною розрядкою".

Виняткові емоції на “Олімпійському” пережив і офіцер Повітряних сил Збройних сил України Олександр Слободян, який наразі проходить лікування в Києві:

“Уперше переглядаю матч у такій обстановці. Емоції просто зашкалюють, подивитися такий футбол - дорогого вартує. Думаю, що це замінює тиждень лікування у шпиталі. Тут ми почуваємося зовсім по-іншому, ніж у лікарні. Такі емоції відновлюють клітини, які, напевно, на якомусь етапі нашої служби були втрачені.

Я вболіваю за київське “Динамо” з 1983 року, і в той час я б стрибав від щастя. Зараз хотілося б це повторити, але, на жаль, вік уже не той. Про такий подарунок можна було тільки мріяти!

На жаль, наразі підтримка українських військових із боку суспільства відчувається вже трохи менше, ніж раніше. Однак, дякуючи нашим волонтерам, ми маємо надію та віру в те, що робимо. Тому коли сьогодні після оголошення диктора стадіон стоячи привітав нас, було надзвичайно приємно. Це теж додає віри в те, що наша робота потрібна. Щоб перемогти в цій війні, нам потрібно вірити в перемогу та гуртуватися разом - у хлопців, які перебувають на передовій, повинна бути підтримка і в тилу”. 

Київське “Динамо” з особливою шаною та відповідальністю продовжує співпрацю та допомогу воїнам української армії, зокрема залучаючи до заходів, які дають психологічне розвантаження нашим військовим. Пацієнти та волонтери київського Головного військового клінічного госпіталю вже стали справжніми друзями нашого клубу. Як відомо, гарний настрій і позитивні емоції пришвидшують шлях до одужання. І такі події назавжди залишаться в пам'яті наших відважних військових, справжніх героїв!

Разом - до спільної перемоги!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер