Гол Вівчаренка допоміг збірній України U21 перемогти у Вірменії

Гол Вівчаренка допоміг збірній України U21 перемогти у Вірменії

Молодіжна збірна України завершила групову стадію кваліфікації на ЧЄ-2023. В останньому турі «синьо-жовті» зіграли на стадіоні Єреванської футбольної академії з Вірменією.

Для обох збірних цей матч вже не мав жодної турнірної мотивації. Вірменія за будь-якого результату залишалася на останньому місці в групі, а Україна – на другому, пропустивши вперед Францію. Наша молодіжна збірна вже не мала шансів отримати пряму путівку на Євро-2023 як найкраща команда з тих, які посіли другі місця, адже у цьому рейтингу як раз не враховуються матчі з аутсайдерами груп.

У стартовому складі Руслан Ротань випустив на поле чотирьох динамівців. З перших хвилин грали Антон Боль та Костянтин Вівчаренко, півзахисник Богдан Білошевський, а також форвард Владислав Супряга.

Перший тайм був небагатим на небезпечні моменти і завершився з рахунком 0:0. У перерві Руслан Ротань зробив одразу три заміни. І вже на 50-й хвилині гості повели в рахунку. Після навісу з кутового з правого флангу у виконанні Івана Желізко Ельдар Кулієв, батько якого захищає країну на фронті, ударом головою відправив м’яч у кут воріт.

А на 68-й хвилині по суті всі питання у грі зняв динамівець Вівчаренко, який забив ефектний гол. Він сам розпочав гольову атаку та одразу помчався у вільну зону. Отримавши м’яч знову через двох партнерів Костянтин увірвався до штрафного майданчика лівим флангом і вколотив м’яч потужним ударом у ближню дев’ятку.

Надалі команди спокійно догравали гру. Відзначимо, що Білошевського в перерві змінив Судаков, інші троє динамівців провели повний матч. Вівчаренко окрім забитого м’яча відзначився попередженням на 86-й хвилині.

Україна завершила груповий етап перемогою і тепер чекає на жеребкування плей-офф кваліфікації, яке відбудеться 21 червня. Самі матчі плей-офф відбору заплановані на 20 – 27 вересня.

Кваліфікація ЧЄ-2023 (U-21). Група H

Вірменія — Україна — 0:2

Україна (U-21): Фесюн – Капінус (Сич, 46), Таловеров (к) (Дубко, 69), Боль, Вівчаренко – Брагару (Хлань, 46), Желізко, Білошевський (Судаков, 46) – Кухаревич (Алефіренко, 59), Кулієв – Супряга.

Голи: Кулієв (50), Вівчаренко (68)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер