Гол Волошина допоміг Україні U21 перемогти чинних чемпіонів Європи

Гол Волошина допоміг Україні U21 перемогти чинних чемпіонів Європи

У понеділок, 16 жовтня, у словацькому Кошице відбувся відбірний матч Євро-2025 (U21) між молодіжними збірними України та Англії.

Суперником «жовто-синіх» був чинний чемпіон Європи –на континентальному турнірі влітку цього року британці не пропустили жодного м’яча у п’яти матчах, а у фіналі здолали Іспанію (1:0). Але проти підопічних Унаї Мельгоси англійці не встояли.

У стартовому складі «жовто-синіх» вийшли четверо представників «Динамо» – воротар Руслан Нещерет, захисник Костянтин Вівчаренко, а також півзахисники Володимир Бражко (капітан) та Назар Волошин. У другому таймі до них приєднався ще один динамівець, хавбек Олександр Яцик, який нинішній сезон проводить у оренді в «Зорі».

Українці забили двічі в першому таймі. На 31-й хвилині після подачі з правого флангу м’яч долетів до Волошина, і динамівець другим дотиком пробив повз воротаря. А подвоїти свою перевагу «жовто-синім» вдалося перед самою перервою – диво-удар зі штрафного від правого кута карного майданчика вдався Очеретьку, і м’яч залетів під поперечину.

Після перерви гості притиснули нашу команду, і не лише скоротили відставання, а й зрівняли рахунок наприкінці основного часу. Але останнє слово все ж залишилося за українцями – швидку контратаку в компенсований час точним ударом із меж штрафного майданчика завершив Квасниця.

Відбір Євро-2025 (U21)

Україна – Англія – 3:2

Україна: Нещерет, Роман, Салюк, Батагов, Вівчаренко, Бражко, Ярмолюк (Яцик, 82), Очеретько (Рубчинський, 74), Брагару, Волошин (Квасниця, 74), В'юнник (Краснопір, 60).

Голи: Волошин (31), Очеретько (43), Квасниця (90+4) – Мадуеке (67), Крессвелл (89).

Після трьох турів Україна очолює відбірну групу, набравши дев'ять очок. Свій наступний матч «жовто-сині» проведуть 17 листопада, коли зіграють із Люксембургом.

Фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер