Спіткнулися на запорізьких порогах

Спіткнулися на запорізьких порогах

Завжди неприємно втрачати очки на останніх хвилинах зустрічі. Дві помилки динамівської оборони у Запоріжжі коштували команді перемоги і тепер відставання від першого місця, на якому розташувався “Шахтар”, сягає п’яти очок.

Здавалося, що проблем киян у Запоріжжі не буде – гості активно розпочали зустріч і вже на 3-й хвилині могли вести з розривом у два м’яча. Але після удару Шацьких м’яч влучив у поперечину (Максим міг встановити новий рекорд клубу, відзначившись уже на 12-й секунді матчу), а Белькевич промахнувся з вигідної позиції.

Свій перший гол гості провели після розіграшу кутового. М’яч після подачі Белькевича відскочив до лінії штрафної, звідки Гіоане фірмовим ударом здалеку зняв “павутиння” з верхнього кута воріт. Початок другого тайму навіяв оптимізм у серця динамівських фанів. Гіоане з Белькевичем повністю контролювали м’яч, подовгу розігрували комбінації і виводили на слушні для ударів позиції Шацьких, Лєко і Гавранчича.

Але поки динамівці пристрілювалися, запоріжці зуміли реалізувати ледь не єдину слушну нагоду – за порушення правил проти Акопяна арбітри Горностаєв призначає штрафний удар, який майстерно реалізував досвідчений Пестряков – 1:1.

Рівновага тривала всього сім хвилин. Стрімкий прохід Гіоане у штрафну закінчився точним пасом на Гусєва, який забив свій четвертий м’яч у восьми іграх у “біло-блакитній” футболці. Повівши у рахунку кияни збавили темпи. Михайличенко, турбуючись про обороні редути, передумав випускати на поле Мелащенко, який вже переодягся і підійшов до бокової лінії.

У останні 20 хвилин оборона гостей діяла бездоганно. Єдиний і роковий промах було припущено на 90 хвилині, коли Гавранчич не вгледів за Невмивакою. Після подачі кутового вийшовший на заміну запоріжець зіграв на випередження, головою з кількох метрів “нокаутувавши” Шовковського.

На новий штурм воріт Глущенко у киян просто не вистачило часу. В додані арбітром дві хвилини мав забивати Шацьких, але удар у форварда вийшов несильним і м’яч став легкою здобичею воротаря.

Зігравши унічию 2:2 в Запоріжжі динамівці збільшили відставання від лідера перегону “Шахтаря” до п’яти очок. Тепер на підопічних Олексія Михайличенко очікує нелегкий кубковий виїзд до Миколаєва, а за п’ять днів опісля повторний матч кваліфікації Ліги чемпіонів із загребськими одноклубниками.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер