Голи Волошина та Брагару допомогли збірній України U21 перемогти Північну Ірландію

Голи Волошина та Брагару допомогли збірній України U21 перемогти Північну Ірландію

У вівторок, 10 вересня, молодіжна збірна України провела черговий матч у рамках відбору на Євро-2025 (U21). «Жовто-сині», які є лідерами своєї відбірної групи, приїхали в гості до Північної Ірландії.

Зазначимо, що у стартовому складі «жовто-синіх» на поєдинок у Балліміні вийшли троє динамівців – воротар Руслан Нещерет, а також флангові півзахисники Назар Волошин та Максим Брагару.

Підопічні Унаї Мельгоси, маючи статус фаворита поєдинку, почали грати з позиції сили й уже на 10-й хвилині повели в рахунку. Очеретько відібрав м’яча на правому фланзі атаки, після чого відпасував до центру штрафного майданчика, де Волошин у дотик пробив повз воротаря – 0:1.

Подвоїти свою перевагу гостям вдалося в середині першого тайму. І знову результативний удар записав на свій рахунок представник «Динамо»: цього разу Брагару обігрався у стінку з Ярмолюком, увірвався до штрафного майданчика, обіграв захисника та воротаря й відправив м’яча до сітки – 0:2.

Після перерви гості продовжували володіти ініціативою та створювати моменти (на 55-й хвилині на полі з'явилися ще два динамівці – півзахисник Валентин Рубчинський та орендований «Зорі» нападник Ігор Горбач), однак реалізація підвела.

На 80-й хвилині Батагов залишив нашу команду в меншості – намагаючись виправити власну помилку, захисник порушив правила у власному штрафному майданчику, й Аллен реалізував пенальті, скоритивши відставання господарів до мінімуму.

В останні хвилини поєдинку «жовто-синім» вдалося впоратися з нервами та вистояти, зберігши переможний рахунок. Тож наша «молодіжка» продовжує йти без втрат у відборі на Євро-2025 (U21), маючи 24 очки після восьми матчів, і в наступному турі зіграє 11 жовтня на виїзді з Англією.

За результатами цього туру наша молодіжна збірна достроково кваліфікувалася до фінальної частини Євро-2025.

Відбір до Євро-2025 (U21)

Північна Ірландія U21 – Україна U21 – 1:2

Голи: Аллен, 81, з пенальті – Волошин, 10, Брагару, 30.

Вилучений: Батагов (80).

Україна U21: Нещерет, Смоляков (Роман, 85), Батагов, Салюк, Крупський, Ярмолюк (Мельниченко, 73), Варфоломєєв (Рубчинський, 55), Очеретько, Волошин (Квасниця, 85), Краснопір (Горбач, 72), Брагару.

Фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер