Голова японської асоціації отримав динамівську футболку як символ перемог

Голова японської асоціації отримав динамівську футболку як символ перемог

Тут перебуває делегація українських журналістів, що прибула до столиці на запрошення партнерської громадської організації – асоціації «За безпеку продуктів харчування і життя», яка вже протягом шести років проводить в Україні проекти з Чорнобильської тематики, допомагаючи тим, хто постраждав від наслідків цієї техногенної катастрофи. Японці діляться своїм досвідом подолання наслідків після аварії у Фукусімі у 2011-му році, а також переймають наші шляхи вирішення супутніх проблем.

У складі делегації є футбольний уболівальник зі стажем, секретар Національної спілки журналістів України Сергій Шевченко (на знімку – справа), який свого часу теж був членом товариства «Динамо». Він вручив голові японської асоціації презент – футболку з емблемою ФК «Динамо» як символ команди, що завжди прагне перемог, із побажанням досягати успіху в усіх своїх починаннях та ініціативах.

Джунічі Ковака, який є також редактором журналу, із радістю та великим задоволенням прийняв подарунок, зазначивши, що асоціація, яку він очолює, так само бореться за перемогу в справі, яку вона започаткувала шість років тому, а футболка – дорогий та почесний презент для нього. Асоціація «За безпеку продуктів харчування і життя» вивчає питання безпечного харчування населення на радіоактивно забруднених територіях, що з’явилися внаслідок техногенних катастроф на АЕС (у Чорнобилі 1986-го і в префектурі Фукусіма в Японії 2011-го), поширює набуті знання й рекомендації вчених щодо оздоровлення людей, зниження радіоактивності сільгоспугідь тощо. Крім того, надає доброчинну допомогу багатьом сім’ям чорнобильців. Об’єднавши понад чотири тисячі небайдужих співвітчизників – представників різних професій – у громадську структуру, яка акумулює благодійні пожертви, асоціація реально допомагає людям і у своїй країні, і в Україні.

Джунічі Ковака небайдужий до спорту, зокрема цікавиться футболом та багато знає про київське «Динамо», адже не раз бував у столиці України. Він зазначив, що це один із найкращих клубів України, чинний переможець Суперкубку України. Тому передав усім динамівцям та вболівальникам нашої команди свої найкращі побажання, зокрема, здійснення мрій та лише перемог у новому році.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер