Гольові рекорди Владислава Ваната та Віталія Буяльського

Гольові рекорди Владислава Ваната та Віталія Буяльського

У неділю, 4-го червня, виїзним поєдинком проти харківського «Металіста 1925» завершився черговий сезон в український Прем’єр-лізі для київського «Динамо». Він став особливим для двох гравців нашої команди – півзахисника Віталія Буяльського та нападника Владислава Ваната, яким вдалося встановити особисті рекорди результативності.

Зокрема, Віталій Буяльський вперше у своїй кар’єрі забив більше дев’яти м’ячів у чемпіонаті України протягом одного сезону, таким чином, встановивши особистий рекорд – 12 влучних «пострілів» у 27-ми матчах в УПЛ (Буяльський провів на полі 2342 хвилини ігрового часу). Крім того, в активі Віталія ще 4 результативні передачі.

Нагадаємо, Буяльський забивав по 9 м’ячів у сезонах 2019/2020 та 2021/2022. Усього на його рахунку 50 голів у внутрішньому чемпіонаті.

- Навіть не знаю, що саме призвело до покращення моєї результативності, - відзначив Віталій Буяльський після того, як забив свій 10-й м’яч. – Швидше за все, усе в комплексі – і готуватися почав правильніше, і грати став ближче до нападу, і везіння свою роль зіграло. Так виходить, що частіше перебуваю у штрафному майданчику, тож і моментів маю більше. Я не зациклююсь на кількості забитих м'ячів – уже багато разів про це говорив. Для мене головне – щоби перемагала команда. Пріоритет – це командні результати.

Владислав Ванат провів свій другий повноцінний сезон в УПЛ (минулого року він виступав на правах оренди за одеський «Чорноморець») і одразу також встановив планку результативності достатньо високо – на його рахунку теж 12 забитих м’ячів у 25-ти матчах. Цей показник дозволив йому стати найкращим бомбардиром «Динамо» у сезоні 2022/2023 років. Ванату для цього досягнення знадобилося 1644 хвилини. Також на рахунку Владислава 4 асисти у нинішньому чемпіонаті.

- Звісно, приємно стати найкращим бомбардиром команди у сезоні але, зізнаюся, хотілося більшого, та через дискваліфікацію, на жаль, не вийшло збільшити кількість своїх голів, - прокоментував своє досягнення Владислав Ванат. – Думаю, в останніх поєдинках міг би відзначитися ще, адже серйозно готувався та був впевненим у тому, що ще заб’ю та покращу свою статистику. Але, в цілому, вважаю, мій перший сезон в «Динамо» пройшов непогано. Це все завдяки команді. Певну планку для себе встановив, тож майбутньому постараюся лише покращувати та перевершувати цей результат.

Вітаємо наших рекордсменів та бажаємо продовжувати радувати уболівальників своєю результативністю і у наступному сезоні.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер