Прес-конференція «Стяуа» перед грою з «Динамо» (Київ)

Прес-конференція «Стяуа» перед грою з «Динамо» (Київ)

- На нас очікує матч із дуже серйозним суперником. Як на мене, найважливішою та найсильнішою ланкою київського «Динамо» є середня лінія, де грають такі гравці, як Рибалка, Ярмоленко, Беланда, Ленс, Сидорчук.  Проти них важко грати, оскільки вони дуже швидко переходять центр поля та доставляють м’яч своїм нападникам, проти яких також завжди важко грати.

Гравці «Динамо» дуже швидко переходять із захисту до атаки, проте водночас залишають простір на флангах, який ми сподіваємось використати у завтрашньому матчі.

Рауль Русеску: Завтра ми зіграємо дуже важливий матч. Ми приїхали з великою надією, дуже впевнені у собі. Ми віримо в перемогу. Спробуємо нав’язати супернику нашу гру. Дуже сподіваємося, що виграємо, й будемо крокувати далі по Лізі Європи.

- Ви взяли із собою до Києва кілька гравців, які ще нещодавно були травмовані. Наскільки ймовірною є їхня участь у матчі?

- Танасе готовий до гри. Я сподіваюсю, що він зможе вийти на поле, але остаточно це питання вирішиться в наступні кілька годин. Щодо Рауля, ви можете його самі запитати.

- Наскільки ймовірним є вихід Танасе у стартовому складі, враховуючи те, що він може зіграти крайнього атакуючого півзахисника на позиції відсутнього Попи?

- Він дуже довго не грав, і ми очікували, що після матчу з «Астрою» він повернеться на поле, але я поки що не знаю, в якій готовності він перебуває на даний момент. Ми з ним будемо розмовляти з цього приводу та запитаємо, чи готовий він зіграти.

- Усі пам’ятають, як вісім років тому «Стяуа» перемогла «Динамо» в Києві з рахунком 4:1. Наскільки це є додатковою мотивацією для вашої команди?

- Звичайно, нам дуже приємно згадувати про той матч. Сподіваємося, що завтра ми також переможемо, нехай і не з таким рахунком. Однак, будемо реалістами: звичайно, зараз зовсім інші команди, інші реалії. Тим не менш, ми сподіваємося на перемогу.

- Журналісти та фахівці відзначають, що й «Стяуа», й «Динамо» мають хороших атакуючих гравців на флангах. Чи варто говорити, що доля матчу вирішиться саме в цьому протистоянні? Також журналісти цікавляться, наскільки потрібна вашій команді така рідкісна посада помічника тренера воротарів?

- Звичайно, це дуже важлива посада, адже воротарів також потрібно тренувати. Щодо першої частини запитання – звичайно, обидві команди мають сильних гравців на флангах нападу, але загальні схеми гри у команд зовсім різні.

- Питання до Рауля. Наскільки комфортно вам грається поруч із Кесеру в атаці?

Рауль Русеску: Мені добре грається з ним у зв’язці. Ми обидва – нападники, й нам дуже зручно грати разом. Адже ми маємо спільну мету – хочемо забивати голи та приносити перемоги «Стяуа».

-Яку кількість матчів за участю «Динамо» ви переглянули? І чи були представники «Стяуа» на якійсь грі за участю «Динамо»?

- Я особисто переглянув п’ять матчів, але не приїздив подивитися наживо жоден із них.

- Чи допомагав вашій команді готуватися до гри з «Динамо» наставник «Шахтаря» Мирча Луческу?

- Можу лише сказати, й про це писали в румунській пресі, що певну інформацію від нього ми отримали.

- Чи очікуєте ви в матчі з «Динамо» здобути перемогу з таким великим рахунком, як у грі з «Ольборгом»?

- Усі матчі дуже відрізняються один від одного. У матчі з «Ольборгом» у перші 45 хвилин ми створили  багато можливостей забити м’яч, але підвела реалізація, а потім уже залітало все. Але далеко не завжди так трапляється, просто нам пощастило в цьому матчі.

- Хто із ключових гравців «Стяуа» завтра не зможе зіграти? Чи знаєте ви, що у «Динамо» буде відсутній основний лівий захисник, і чи плануєте це якимось чином  використати у своїх атакуючих схемах?

- Ми знаємо, що у «Динамо» травмований Макаренко. Але й у нас також є травмовані, той же Адріан Попа.

- Наскільки вмотивованим, на вашу думку, буде «Динамо» в завтрашньому матчі, зважаючи на те, що за кілька днів їм грати з принциповим суперником, «Шахтарем»?

- Думаю, що на даний момент для київського «Динамо» матч проти «Стяуа» важливіший за наступну гру. Наприклад, для мене на сто відсотків це було б саме так.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер